Twitter: Το bitcoin θα είναι πιο σπουδαίο κι από το δολάριο

Τo Bitcoin θα είναι το μοναδικό κρυπτονόμισμα παγκοσμίως, προβλέπει ο συνιδρυτής και CEO του Twitter και του Square, Jack Dorsey, μιλώντας στους Times του Λονδίνου.

Οπως είπε, θα ξεπεράσει σε σπουδαιότητα ακόμη και το δολάριο, καθώς θα είναι το ενιαίο ψηφιακό νόμισμα στο ίντερνετ μέσα σε μία δεκαετία και θα χρησιμοποιείται για να αγοράσει κανείς καθημερινά προϊόντα, όπως είναι ο καφές.

Ο Dorsey είναι ήδη υποστηρικτής της συγκεκριμένης τεχνολογίας. Ο επιχειρηματίας της Σίλικον Βάλεϋ προσχώρησε πρόσφατα σε μία κοινοπραξία επενδυτών που επένδυσε 2,5 εκατ. δολάρια στη Lightning Labs, μια start-up επιχείρηση, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο. Στόχος της τελευταίας είναι να αυξήσει την ταχύτητα των συναλλαγών κατά την αγορά και ταυτόχρονα να μειώσει το κόστος.

Η αξία του bitcoin έχει μεταβληθεί αρκετά από τις αρχές της χρονιάς, χάνοντας περισσότερο από 40% λόγω ανησυχιών για ρύθμιση, οι οποίες οδήγησαν τις τιμές ακόμη και πιο κάτω από τις 7.000 δολάρια τον Φεβρουάριο.

Ωστόσο, σύμφωνα με το MarketWatch, κάποια πιο ευχάριστα νέα από τους οικονομικούς οργανισμούς έφεραν κέρδη και το ψηφιακό νόμισμα λίγο παραπάνω από τις 9.000 δολάρια.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

ΟΗΕ: Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν παγκοσμίως κατά 0,3% τον Απρίλιο
Η έλλειψη ρευστότητας προκαλεί προβλήματα στην αγορά κακάο
Διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ η Τουρκία
Τουρκία: Σε ανοδική τροχιά παρά τη νομισματική σύσφιξη ο πληθωρισμός
ΟΟΣΑ: Η ανάπτυξη σε ΗΠΑ και Κίνα θα επιταχυνθεί-Οι προβλέψεις για την Ευρωζώνη
Άλμα για τον χρυσό με ώθηση από Fed και γεν
Nέο sell-off στα κρυπτονομίσματα, κάτω από τα $57.000 το Βitcoin
Goldman Sachs: Η ανάπτυξη επιστρέφει στην Ευρωζώνη-Οι τρεις λόγοι
Πάουελ: Ο πληθωρισμός παραμένει ψηλά-Δεν βλέπω, ωστόσο, νέα αύξηση
Χρυσός: Σε ανοδική τροχιά για τρίτο μήνα ενόψει Fed