powered by

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Ακαδημαϊκός Συνεργάτης στο Global Sports Impact Project

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, μετά από σχετική πρόσκληση, ως ένα πανεπιστήμιο που πρωτοπορεί στους κλάδους των Αθλητικών Επιστημών, έχει ενταχθεί ως Ακαδημαϊκός Συνεργάτης στο Global Sports Impact (GSI) Project για την περίοδο 2018-2020.
 
Το εν λόγω Πρόγραμμα, το οποίο αποτελεί ένα πυλώνα του Sports Market Intelligence, έχει αναπτύξει μια εξειδικευμένη μεθοδολογία (εργαλείο) το οποίο αξιολογεί την επίδραση που έχουν οι αθλητικές διοργανώσεις και ο αθλητικός τουρισμός, όχι μόνο στην οικονομία μιας πόλης ή μιας χώρας, αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία και το περιβάλλον.
 
Συγκεκριμένα, οι αξιολογήσεις της επίδρασης των αθλητικών γεγονότων γίνονται πάνω σε 10 τομείς: την οικονομία, τον τουρισμό, την εμπειρία από την διοργάνωση, τα ΜΜΕ, τα κοινωνικά δίκτυα, τις χορηγίες, την κοινωνική επίδραση, την αειφορία, την κληρονομία που αφήνει (legacy), και την αθλητική/αγωνιστική επίδραση. Η μεθοδολογία GSI χρησιμοποιήθηκε ήδη για την αξιολόγηση μεγάλων αθλητικών γεγονότων και από τα αποτελέσματα της έχει αναπτυχθεί το Global Sports Cities Index για το 2017, στο οποίο στις πρώτες θέσεις στην αξιολόγηση εμφανίζονται το Λονδίνο, το Ρίο ντε Τζανέιρο, το Τόκυο, η Μόσχα και η Ντόχα.
 
Το Πανεπιστήμιο εντάσσεται πλέον στο ακαδημαϊκό δίκτυο GSI Project με άλλα γνωστά πανεπιστήμια που ασχολούνται ερευνητικά με τα θέματα του Αθλητικού Τουρισμού όπως: George Washington University, University of Hamburg, University of Florida, University of Cologne, University of Canberra και το La Trobe University.
 
Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής Νίκος Καρτακούλλης, δήλωσε ότι «ελπίζουμε σύντομα να είμαστε σε θέση να αξιολογήσουμε την επίδραση των αθλητικών γεγονότων που διοργανώνονται στην Κύπρο, παρά το σχετικά μικρό μέγεθος τους, πράγμα το οποίο θα μπορεί να αξιοποιηθεί ως ένα πολύτιμο εργαλείο για την προώθηση της χώρας μας ως ένας εξαιρετικά καλός αθλητικός τουριστικός προορισμός».
 

Δειτε Επισης

Investopia Global Mediterranean Forum: Πραγματοποιείται στην Κύπρο και ανοίγει νέες επενδυτικές προοπτικές
Μάνος Μανουσάκης: Αυτό είναι το σημαντικότερο ζήτημα για GSI σε αυτή τη φάση του έργου-Το επόμενο βήμα
Α. Σπακουρή: Όχι απλώς ένας τουριστικός προορισμός για τους Κύπριους η Ελλάδα-Γιατί βρίσκεται σταθερά στην κορυφή
Έφυγε από την ζωή ο Σώτος Λοής-«Η Κύπρος αποχαιρετά ένα από τους καλύτερους κτίστες της»
Σε συνάντηση εργασίας της ηγεσίας της BusinessEurope με την Ursula von der Leyen ο πρόεδρος της ΟΕΒ Γιώργος Παντελίδης
Olympic Lagoon Resort: Επεκτάσεις και βελτιώσεις στο πεντάστερο ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα (photos)
Εκτοξεύθηκαν οι πωλήσεις ακινήτων-Η πρωτιά Λεμεσού και η «ισοπαλία» Λευκωσίας και Λάρνακας
Ανδρέας Νεοφύτου: Έτσι θα ενισχύσει την θέση της ως παγκόσμιος ναυτιλιακός κόμβος η Κύπρος-To όραμά μου για το ΚΝΕ
Στην Τόχνη βρέθηκαν ερευνητές/τριες για διεθνές συνέδριο με θέμα το franchising
Υπουργείο Ενέργειας: Διαγωνισμός για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2025