powered by

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Ακαδημαϊκός Συνεργάτης στο Global Sports Impact Project

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, μετά από σχετική πρόσκληση, ως ένα πανεπιστήμιο που πρωτοπορεί στους κλάδους των Αθλητικών Επιστημών, έχει ενταχθεί ως Ακαδημαϊκός Συνεργάτης στο Global Sports Impact (GSI) Project για την περίοδο 2018-2020.
 
Το εν λόγω Πρόγραμμα, το οποίο αποτελεί ένα πυλώνα του Sports Market Intelligence, έχει αναπτύξει μια εξειδικευμένη μεθοδολογία (εργαλείο) το οποίο αξιολογεί την επίδραση που έχουν οι αθλητικές διοργανώσεις και ο αθλητικός τουρισμός, όχι μόνο στην οικονομία μιας πόλης ή μιας χώρας, αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία και το περιβάλλον.
 
Συγκεκριμένα, οι αξιολογήσεις της επίδρασης των αθλητικών γεγονότων γίνονται πάνω σε 10 τομείς: την οικονομία, τον τουρισμό, την εμπειρία από την διοργάνωση, τα ΜΜΕ, τα κοινωνικά δίκτυα, τις χορηγίες, την κοινωνική επίδραση, την αειφορία, την κληρονομία που αφήνει (legacy), και την αθλητική/αγωνιστική επίδραση. Η μεθοδολογία GSI χρησιμοποιήθηκε ήδη για την αξιολόγηση μεγάλων αθλητικών γεγονότων και από τα αποτελέσματα της έχει αναπτυχθεί το Global Sports Cities Index για το 2017, στο οποίο στις πρώτες θέσεις στην αξιολόγηση εμφανίζονται το Λονδίνο, το Ρίο ντε Τζανέιρο, το Τόκυο, η Μόσχα και η Ντόχα.
 
Το Πανεπιστήμιο εντάσσεται πλέον στο ακαδημαϊκό δίκτυο GSI Project με άλλα γνωστά πανεπιστήμια που ασχολούνται ερευνητικά με τα θέματα του Αθλητικού Τουρισμού όπως: George Washington University, University of Hamburg, University of Florida, University of Cologne, University of Canberra και το La Trobe University.
 
Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής Νίκος Καρτακούλλης, δήλωσε ότι «ελπίζουμε σύντομα να είμαστε σε θέση να αξιολογήσουμε την επίδραση των αθλητικών γεγονότων που διοργανώνονται στην Κύπρο, παρά το σχετικά μικρό μέγεθος τους, πράγμα το οποίο θα μπορεί να αξιοποιηθεί ως ένα πολύτιμο εργαλείο για την προώθηση της χώρας μας ως ένας εξαιρετικά καλός αθλητικός τουριστικός προορισμός».
 

Δειτε Επισης

Στην William Grant & Sons «The Famous Grouse» και «Naked Malt»-Στην κυπριακή αγορά από την Laiko Cosmos Trading
Πότε ανοίγει ξανά η πύλη καταχώρησης των 260 αιτήσεων για την ηλεκτροκίνηση-Η ανακοίνωση του ΤΟΜ
Το ICAEW παρουσιάζει το Next Generation ACA-Η μεγαλύτερη αλλαγή των τελευταίων 30 ετών
Ν. Χριστοδουλίδης: Κομβικής σημασίας για τον κυπριακό τουρισμό το 2025-Το κλειδί για συνέχιση της εξελικτικής του πορείας
Η Capital.com ενισχύει την προστασία των πελατών της Ε.Ε. με ασφαλιστική κάλυψη €1 εκατ.
Κέντρο Φροντίδας και κατοικιών για ΑμεΑ συνολικού προϋπολογισμού μέχρι €2 εκατ. από τον όμιλο Eurobank
Θ. Μιχαηλίδης: Ανάγκη για ανοίγματα και σε άλλες δυνητικές αγορές...Μπορεί να γίνει αντίστοιχη με του Η.Β. η γερμανική
Πάνω από 1000 συμμετέχοντες στο Διεθνές Συνέδριο Ναυτιλιακή Κύπρος-Στο επίκεντρο κρίσιμα θέματα της ναυτιλιακής βιομηχανίας
Δύο γενιές, ένα όραμα: Η οικογένεια Καραμοντάνη στο INSPIRE 2025
Η Νικολέττα Χαραλάμπους στο INSPIRE 2025: Από την αρχή, με επιμονή και φαντασία