Τον Οργανισμό Νεολαίας επισκέφθηκε ο Υπουργός Παιδείας

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018, η πρώτη επίσκεψη του νέου Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού στα γραφεία του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου. Στη διάρκεια της επίσκεψης, ο Κώστας Χαμπιαούρης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΝΕΚ, Παναγιώτη Σεντώνα, τον Διευθυντή Μενέλαο Μενελάου, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και με προσωπικό του Οργανισμού. 

Κατά τη συνάντηση, μεταξύ άλλων, παρουσιάστηκαν τα προγράμματα και οι υπηρεσίες του Οργανισμού Νεολαίας, με ειδική αναφορά στην Εθνική Στρατηγική για τη Νεολαία, η οποία δημιουργήθηκε στη βάση της αντίστοιχης ευρωπαϊκής στρατηγικής. Κύρια επιδίωξή της, είναι η ενδυνάμωση των νέων, ώστε να καταστούν ενεργοί πολίτες, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και ευημερία ολόκληρης της κοινωνίας. 

Επιπρόσθετα, ανάμεσα στα θέματα με τα οποία ο Οργανισμός Νεολαίας κάνει ισχυρή την παρέμβασή του, περιλαμβάνονται η απασχόληση και η επιχειρηματικότητα, η κοινωνική ενσωμάτωση, η εκπαίδευση και κατάρτιση, η υγεία και ευεξία, ο εθελοντισμός, η δημιουργικότητα αλλά και ο πολιτισμός.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Πρόεδρος του ΟΝΕΚ, Παναγιώτης Σεντώνας, ενημέρωσε για το στάδιο υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής για τη Νεολαία, καθώς επίσης και για τα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ διαβεβαίωσε ότι ο ΟΝΕΚ θα συνεχίσει να εργάζεται με τον ίδιο ζήλο και την ίδια ευθύνη, για θέματα που αφορούν την νεολαία. 

Τέλος, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Χαμπιαούρης δήλωσε: «Στον Τομέα της Νεολαίας έχει ήδη ξεκινήσει μια νέα εποχή με πολλές προοπτικές. Η έγνοια μας για ποιοτική μάθηση και ολοκληρωμένη καλλιέργεια της προσωπικότητάς όλων των νέων καθώς και η ενδυνάμωση τους για συμμετοχή στα κοινά, ενώνει τις προσπάθειές μας».

Δειτε Επισης

Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία
Ετήσια αύξηση πέραν του 5% σε αξία και όγκο εργασιών λιανικού εμπορίου
Στα €523 εκ. το πλεόνασμα γενικής κυβέρνησης το πρώτο τρίμηνο-Τα έσοδα και οι δαπάνες
Κινήθηκε ανοδικά και ανήλθε στο 2,4% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο
Σε αυτούς τους τομείς και επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν φοιτητές από τρίτες χώρες-Δείτε το διάταγμα
Ικανοποίηση Λευκωσίας για την έκθεση προόδου της Moneyval-Η αταλάντευτη προσήλωση της Κυβέρνησης
Βελτιώνεται η Κύπρος διαπιστώνει η Moneyval-Η έκθεση προόδου για τη συμμόρφωση της χώρας μας
«Απαραίτητη η ενίσχυση του κοινωνικού διαλόγου και της τριμερούς συνεργασίας»
Μαρία Παναγιώτου: Η Κύπρος υλοποίησε πολιτικές για πιο βιώσιμη αγροτική οικονομία
Γιάννης Παναγιώτου: Εργαζόμαστε για καλύτερη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων