Powered by

Άδοξο τέλος στο «γάμο» Broadcom και Qualcomm

Η εταιρεία Broadcom, με έδρα Σιγκαπούρη, απέσυρε την Τετάρτη την προσφορά ύψους 117 δισ. δολαρίων για την απόκτηση της Qualcomm, δύο ημέρες αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μπλόκαρε την εξαγορά επικαλούμενος λόγους εθνικής ασφάλειας.
Η Broadcom, ωστόσο, αναμένει ότι θα συνεχίσει με τα σχέδιά της για μετεγκάστασή της στις ΗΠΑ.
 
«Παρόλο που είμαστε απογοητευμένοι από την έκβαση αυτή, η Broadcom θα συμμορφωθεί με την εντολή», ανέφερε η εταιρία ολοκληρωμένων κυκλωμάτων.
 
Πηγές δήλωσαν την Τρίτη στο Reuters ότι η Broadcom ήταν έτοιμη να αποσύρει την προσφορά της για την Qualcomm. Εάν προχωρούσε η σχεδιαζόμενη εξαγορά θα ήταν η μεγαλύτερη στην ιστορία του κλάδου και μια από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει ποτέ στον κόσμο.
 
Το διοικητικό συμβούλιο της Broadcom συνεδρίασε αργά χθες για να επισημοποιήσει τα σχέδια για μεταφορά της έδρας της στις ΗΠΑ, με κόστος περίπου 500 εκατ. ευρώ το έτος λόγω υψηλότερου φορολογικού συντελεστή, σύμφωνα με τις πηγές.
 
Το να έχει την έδρα της στις ΗΠΑ σε σχέση με τη Σιγκαπούρη θα διευκολύνει την Broadcom να εξαγοράζει αμερικανικές εταιρίες χωρίς να υπόκειται στη δικαιοδοσία της Επιτροπής Ξένων Επενδύσεων στις ΗΠΑ (CFIUS).
 
ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Γερμανία: Υποχώρηση του καταναλωτικού κλίματος λόγω αυξημένης προθυμίας για αποταμίευση
Η Shell διαψεύδει τα σενάρια εξαγοράς της BP-«Καμία πρόθεση για πρόταση»
Χρυσός: Κέρδη για το πολύτιμο μέταλλο με το βλέμμα σε Μέση Ανατολή και Fed-Στα 3.340 δολάρια η ουγγιά
O Τραμπ θα ανακοινώσει πρόωρα τον αντικαταστάτη του Πάουελ-Πιέσεις στο δολάριο
Κίνα: Επενδύει στην κατανάλωση για να ενισχύσει την οικονομία
Σε κρίσιμο σταυροδρόμι το ευρώ-Πλησιάζει το όριο του 1,2 δολαρίου
Ανάκαμψη για την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία με ώθηση από υβριδικά και EVs
Bloomberg: Έτοιμη για αντίποινα η Ε.Ε. εάν οι ΗΠΑ επιβάλουν βασικούς δασμούς
Πράσινο από την ΕΚΤ στην εξαγορά της Mediobanca από Monte dei Paschi
Μεγάλες απώλειες για τον χρυσό καθώς υποχωρεί ο γεωπολιτικός κίνδυνος