Powered by

L'Oreal: Έτοιμη να αγοράσει το μερίδιο €23 δις της Nestle

Ξεκάθαρος παρουσιάζεται ο  διευθύνων σύμβουλος της L'Oréal στο τι προτίθεται να πράξει εάν η Nestlé θελήσει να πουλήσει το μερίδιό της στην γαλλική εταιρεία καλλυντικών που ανέρχεται στο 23%. Δηλώνει πως η L'Oréal θα είναι αγοραστής και «έχουμε ό, τι χρειάζεται» για να γίνει πράξει.
Ερωτηθείς αν η L'Oréal θα είναι αγοραστής εάν η Nestlé πρόκειται να πουλήσει το ποσό που αξίζει περίπου €22,6 δισ., ο Jean-Paul Agon είπε σε μια συνέντευξη: «Ναι, φυσικά», για να προσθέσει ότι «Έχουμε όλους τους πόρους γι' αυτό. Διαθέτουμε αρκετό ρευστό. . . έχουμε το μερίδιο μας στη Sanofi, είμαστε απολύτως σταθεροί οικονομικά και έχουμε ό, τι χρειάζεται για να κάνουμε οτιδήποτε ».
 
Ο κ. Agon μιλούσε για το μερίδιο 9% της L'Oréal στη φαρμακευτική εταιρεία Sanofi, το οποίο θα μπορούσε να πουλήσει για να βοηθήσει στην εξαγορά της Nestlé. Η συμμετοχή αυτή εκτιμάται σε περίπου € 7,6 δισ. Επιπλέον, η L'Oréal διέθετε €1,87 δισ. σε μετρητά στον ισολογισμό της στις 31 Δεκεμβρίου.

Τα σχόλια της για το μερίδιο της Nestlé, έγιναν στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της L'Oréal τα οποία παρουσίασαν αύξηση 15,3%  το 2017 και διαμορφώθηκαν στα €3,58 δισ., ενώ είναι οι πρώτες δηλώσεις της L'Oréal από την αγορά μετοχών στον ελβετικό όμιλο από την Third Point που έγινε τον περασμένο Ιούνιο.

Ο Dan Loeb, ιδρυτής της Third Point, κάλεσε τη Nestlé να εκφορτώσει το ποσοστό του στην γαλλική εταιρεία καλλυντικών και το οποίο κατέχει για περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες. Το μερίδιο της Nestlé έγινε αντικείμενο περαιτέρω εξέτασης μετά τον θάνατο τον περασμένο Σεπτέμβριο της Liliane Bettencourt, της μητέρας της ιδρυτικής οικογένειας της L'Oréal, γεγονός το οποίο οι αναλυτές θεώρησαν ότι μπορούσε να αποτελέσει τον καταλύτη για την ανατροπή της μετοχικής σύνθεσης της L'Oréal. Η Nestlé πάντως αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο.
 
ΠΗΓΗ: FT

Δειτε Επισης

Πράσινο φως από Μακρόν για έξτρα φόρο στις μεγάλες εταιρείες
Προειδοποίηση αναλυτών: Παραμένει αυξημένος ο κίνδυνος ύφεσης στις ΗΠΑ
Έρευνα: Οι 10 κορυφαίες «δεξαμενές» ταλέντων παγκοσμίως-Γιατί οι ΗΠΑ δεν είναι μία από αυτές
Χρυσός: Διατηρεί τα κέρδη του μετά την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
Ράλι στα «ασφαλή» assets, αναταράξεις σε μετοχές και ομόλογα μετά την επίθεση του Ιράν
S&P: Υποβάθμισε το αξιόχρεο του Ισραήλ εξαιτίας των «ρίσκων για την ασφάλεια»
Τριγμοί στις αγορές με φόντο τις ραγδαίες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή-Αρνητικές πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα