«Πράσινο» Περιβαλλοντικής Αρχής στο Olympic Resort

Πράσινο φως άναψε το Τμήμα Περιβάλλοντος για τον πύργο Olympic Resort, ένα πολυτελές θέρετρο 35 ορόφων, το οποίο προγραμματίζεται να ανεγερθεί στην περιοχή Μουτταγιάκας, στη Λεμεσό. 
 
Η περιβαλλοντική γνωμάτευση για το έργο, μετά και το πέρας της διαδικασίας αξιολόγησης της Προκαταρκτικής Έκθεσης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον (ΠΕΕΠ), στάληκε στο Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως για έκδοση πολεοδομικής άδειας υπό όρους.
 
Βάσει του σχεδιασμού, το έργο, ιδιοκτησίας  της εταιρείας Leonetti Co Ltd,  θα αρχίσει να κατασκευάζεται το δεύτερο εξάμηνο του 2018 με ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος του 2021. Το κόστος του υπολογίζεται στα €80 εκατ.
 
Το προτεινόμενο έργο αφορά στην κατασκευή πολυώροφης οικοδομής 35 ορόφων με διαμερίσματα, κολυμβητικές δεξαμενές, γυμναστήριο, spa και χώρους στάθμευσης. Τα τεμάχια του προτεινόμενου έργου έχουν συνολικό εμβαδόν 32726 τ.μ. εκ των οποίων 2815 τ.μ. θα δοθούν σε ρυμοτομία, τα 598 τ.μ. σε κοινοτικό εξοπλισμό της Κοινότητας Μουτταγιάκας (κατασκευή παιδικής λέσχης) και 4487 τ.μ. σε δημόσιο πράσινο. Πρόκειται να κατασκευαστούν επίσης δύο επίπεδα, ένα μερικώς υπόγειο (μέχρι 2,5 μέτρα βάθος) και ένα ισόγειο με δημόσιους χώρους στάθμευσης 310 θέσεων.
 
Η προτεινόμενη ανάπτυξη βρίσκεται περίπου 5,5 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας και απέχει από την παραλία περίπου 70 μέτρα. Μεταξύ του προτεινόμενου κτηρίου και της παραλίας παρεμβάλλονται άλλα κτήρια. Με την τοπιοτέχνιση του χώρου πρασίνου θα φυτευτούν 400 ώριμα δέντρα (συκαμινιές, χαρουπιές, αρτυμαθκιές, πεύκα). Η κατασκευή του σκελετού του έργου θα είναι με οπλισμένο σκυρόδεμα και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για το περίβλημα του κτηρίου είναι υαλοπίνακες και αλουμίνιο.

Δειτε Επισης

Αύξηση 8,9% στην προστιθέμενη αξία του κατασκευαστικού τομέα το 2022
Η Βουλή απέρριψε την αναπομπή Χριστοδουλίδη για το νόμο για περιβαλλοντική μελέτη έργων
AstroBank: Επενδυτικές ευκαιρίες σε Πάφο, Αμμόχωστο και Λευκωσία
Τα έργα που θέλουν να τρέξουν σε μαρίνα και λιμάνι οι Λαρνακείς-«Όχι σε τέταρτη αποτυχημένη προσπάθεια»
Επιμένουν οι συντεχνίες για νομοθετική ρύθμιση σύμβασης στην οικοδομική βιομηχανία
Οικιστικά οικόπεδα για ανάπτυξη-Δες τα όλα στο GoLand της Gordian
Νέες κατοικίες και αυτή την εβδομάδα από την Altamira Real Estate
Αναζητείται ανάδοχος για το Αστεροσκοπείο Τροόδους-Στόχος η αύξηση της επισκεψιμότητας
Έργα για να μπει ξανά σε τροχιά υλοποίησης η ανάπτυξη της μαρίνας και του λιμανιού-«Δεν θα είναι πατσιαρίσματα»
Αυτό είναι το πλαίσιο της μεσολαβητικής πρότασης Παναγιώτου για τη συλλογική σύμβαση στην οικοδομική βιομηχανία