«Πράσινο» Περιβαλλοντικής Αρχής στο Olympic Resort

Πράσινο φως άναψε το Τμήμα Περιβάλλοντος για τον πύργο Olympic Resort, ένα πολυτελές θέρετρο 35 ορόφων, το οποίο προγραμματίζεται να ανεγερθεί στην περιοχή Μουτταγιάκας, στη Λεμεσό. 
 
Η περιβαλλοντική γνωμάτευση για το έργο, μετά και το πέρας της διαδικασίας αξιολόγησης της Προκαταρκτικής Έκθεσης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον (ΠΕΕΠ), στάληκε στο Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως για έκδοση πολεοδομικής άδειας υπό όρους.
 
Βάσει του σχεδιασμού, το έργο, ιδιοκτησίας  της εταιρείας Leonetti Co Ltd,  θα αρχίσει να κατασκευάζεται το δεύτερο εξάμηνο του 2018 με ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος του 2021. Το κόστος του υπολογίζεται στα €80 εκατ.
 
Το προτεινόμενο έργο αφορά στην κατασκευή πολυώροφης οικοδομής 35 ορόφων με διαμερίσματα, κολυμβητικές δεξαμενές, γυμναστήριο, spa και χώρους στάθμευσης. Τα τεμάχια του προτεινόμενου έργου έχουν συνολικό εμβαδόν 32726 τ.μ. εκ των οποίων 2815 τ.μ. θα δοθούν σε ρυμοτομία, τα 598 τ.μ. σε κοινοτικό εξοπλισμό της Κοινότητας Μουτταγιάκας (κατασκευή παιδικής λέσχης) και 4487 τ.μ. σε δημόσιο πράσινο. Πρόκειται να κατασκευαστούν επίσης δύο επίπεδα, ένα μερικώς υπόγειο (μέχρι 2,5 μέτρα βάθος) και ένα ισόγειο με δημόσιους χώρους στάθμευσης 310 θέσεων.
 
Η προτεινόμενη ανάπτυξη βρίσκεται περίπου 5,5 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας και απέχει από την παραλία περίπου 70 μέτρα. Μεταξύ του προτεινόμενου κτηρίου και της παραλίας παρεμβάλλονται άλλα κτήρια. Με την τοπιοτέχνιση του χώρου πρασίνου θα φυτευτούν 400 ώριμα δέντρα (συκαμινιές, χαρουπιές, αρτυμαθκιές, πεύκα). Η κατασκευή του σκελετού του έργου θα είναι με οπλισμένο σκυρόδεμα και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για το περίβλημα του κτηρίου είναι υαλοπίνακες και αλουμίνιο.

Δειτε Επισης

Μοναδικές οικιστικές επιλογές σε όλη την Κύπρο από την Altamira Real Estate
Αυτοψία Βαφεάδη σε αναπτυξιακά έργα στην Πάφο-Οι διαφορές με την εταιρεία για τον δρόμο προς την Πόλη
Ρεκόρ στην αγορά κατοικίας-Το είδος και η αξία των διαμερισμάτων που προτιμώνται
Όμιλος Λεπτός: Η ιστορία από το 1960, τα έργα ορόσημα και οι δραστηριότητες σήμερα
Νέος κύκλος εκστρατειών Altamira: Διαμερίσματα και επαύλεις σε παραλιακές περιοχές
Βγάζει ξανά στην...αναφορά την Kition ο Χριστοδουλίδης-«Το κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από οποιονδήποτε»
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου
Κτηματομεσίτες: Απαραίτητη η διόρθωση για διενέργεια γενικής εκτίμησης κάθε πέντε αντί κάθε τρία χρόνια
Όμιλος Domenica: Επιτυχής ολοκλήρωση του «Universal Residences»-Μια εξαιρετική εμπειρία διαβίωσης
Ask Wire: Οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων στην Κύπρο τον Μάρτιο