Powered by

Παραδοχή Βρετανίας: Αβέβαιο το μέλλον των επιχειρήσεων

Η Βρετανία δεν μπορεί να πει στις επιχειρήσεις με σιγουριά ποια θα είναι η μελλοντική της σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση μόλις αποχωρήσει από την ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Επιχειρήσεων Γκρεγκ Κλαρκ, ενόψει των κυβερνητικών συνομιλιών για την προσέγγιση αναφορικά με το Brexit.

Οι επιχειρήσεις θέλουν μεγαλύτερη σαφήνεια από την κυβέρνηση για τη μορφή που θα έχουν οι συμφωνίες της Βρετανίας με την ΕΕ για το εμπόριο και τα σύνορα μετά την αποχώρηση της χώρας από την Ένωση το 2019.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι συναντάται σήμερα με υπουργούς της για να συζητήσουν τη διαπραγματευτική στρατηγική της κυβέρνησης, ενώ τα Βρετανικά Εμπορικά Επιμελητήρια (BCC) κάλεσαν την κυβέρνηση να διευκρινίσει τι θέλει από το Brexit.

Ωστόσο, σε συνέντευξή του με το BBC, ο Κλαρκ δεν έδωσε λεπτομέρειες για το τελικό καθεστώς που επιδιώκει η Βρετανία, ή την προθεσμία έως την οποία η κυβέρνηση θα πρέπει να οριστικοποιήσει την προσέγγισή της.

«Είναι μια διαπραγμάτευση που πρόκειται να συμβεί. Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε μια τελική κατάσταση έως ότου αυτή να έχει συμφωνηθεί και από τις δύο πλευρές», δήλωσε ο Κλαρκ στο ραδιόφωνο του BBC.

Τα Βρετανικά Εμπορικά Επιμελητήρια υποστήριξαν ότι ενώ κρίνουν θετικά την εφαρμογή μιας μεταβατικής περιόδου, η διαρκής ασάφεια ως προς το πού βαδίζει η σχέση με την ΕΕ θα εμποδίσει τις επιχειρήσεις ενώ λαμβάνουν αποφάσεις σε σχέση με τις επενδύσεις και τις προσλήψεις.
 
ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Υποβάθμισε σε Aa1 το αξιόχρεο των ΗΠΑ ο Moody’s-Οργισμένη αντίδραση από την αμερικανική προεδρία
Εμπορικό πλεόνασμα ρεκόρ για την ευρωζώνη-Άγγιξε τα €36,8 δις τον Μάρτιο
Στο 7,4% αυξήθηκε η ανεργία στη Γαλλία το πρώτο τρίμηνο του 2025
Δασμοί 30% στην Κίνα μέχρι τα τέλη του 2025-Οι εκτιμήσεις των αναλυτών
Oxford Economics: Διαχειρίσιμες προς το παρόν οι επιπτώσεις των δασμών στον εφοδιασμό της Ευρωζώνης
Σχέδιο εμπορικής συμφωνίας Ε.Ε. και ΗΠΑ-Τι αλλάζει στην πρόταση των Βρυξελλών
Βιομηχανική παραγωγή: Ισχυρή άνοδος στην Ευρώπη τον Μάρτιο, πτώση 4,6% στην Ελλάδα
Ευρωζώνη: Αύξηση 0,3% για το ΑΕΠ και την απασχόληση το α’ τρίμηνο
Εμπορική συμφωνία με μηδενικούς δασμούς προτείνει στις ΗΠΑ η Ινδία
Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις η ανάπτυξη στη Βρετανία-Στο +0,7% το πρώτο τρίμηνο