Powered by

Bloomberg: Συνάντηση ΗΠΑ-Κίνας στις 7 Ιανουαρίου για το εμπόριο

Εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα στις αρχές Ιανουαρίου θα έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με το Bloomberg και τις πληροφορίες που αναμεταδίδει το MarketWatch.

H αμερικανική αποστολή, υπό την ηγεσία του αναπληρωτή αντιπροσώπου για το Εμπόριο Jeffrey Gerrish, θα ταξιδεύσει στο Πεκίνο στις 7 Ιανουαρίου.

Οι συζητήσεις θα είναι οι πρώτες επαφές μετά τη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κινέζο ομόλογο του Σι Τζίνπινγκ, στη Σύνοδο των G20 στην Αργεντινή, όπου αποφασίστηκε τρίμηνη ανακωχή της εμπορικής διαμάχης.

Την ίδια ώρα ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters, o Αμερικανός Πρόεδρος εξετάζει να απαγορεύσει στις αμερικανικές επιχειρήσεις τις αγορές τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού από τις κινεζικές Huawei και ZTE, καθώς θεωρεί ότι δουλεύουν για την κινεζική κυβέρνηση και κατασκοπεύουν γι΄ αυτή.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Αναθεωρήθηκε ανοδικά η αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης-Στο 0,6% το πρώτο τρίμηνο
Υπό πίεση οι τιμές ακινήτων στη Βρετανία-Πτώση 0,4% τον Μάιο
Μειώθηκαν βιομηχανική παραγωγή και εξαγωγές στη Γερμανία τον Απρίλιο
Morgan Stanley: Πώς μια ήπια ύφεση θα εντείνει τη δυναμική της αμερικανικής αγοράς
Θετικός σε πιθανή εμπορική συμφωνία με Ε.Ε. ο Τραμπ-«Ελπίζουμε να επιτευχθεί, αλλιώς θα επιβληθούν δασμοί»
Αύξηση στις γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες παρά τους δασμούς Τραμπ τον Απρίλιο
Διατηρεί τα κέρδη ο χρυσός-Με το βλέμμα στη Fed οι traders
Δασμοί Τραμπ: Πιέσεις για τη σύναψη άμεσων εμπορικών συμφωνιών ασκεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ
Το νέο σχέδιο Μερτς για τόνωση της γερμανικής οικονομίας… Φοροελαφρύνσεις-μαμούθ ύψους €46 δις
Κομισιόν: Άνοιξε τον δρόμο για ένταξη της Βουλγαρίας στη ζώνη του ευρώ από 1η Ιανουαρίου 2026