Λύση Electronic Identity Verification (eIDV) από την iSPIRAL

Η γνωριμία με τον πελάτη κάποτε  είχε να κάνει με μια χειραψία ή με μια πρόσκληση σε ένα οικογενειακό πάρτι. Στη σημερινή παγκόσμια αγορά, διεξάγουμε πλέον τις επαγγελματικές μας συναλλαγές ηλεκτρονικά και επικοινωνούμε καθημερινά με πελάτες και συνεργάτες σε όλο τον κόσμο. 

Η παγκοσμιοποίηση της τεχνολογίας και της οικονομίας επέφερε και την παγκοσμιοποίηση του εγκλήματος. Γι΄ αυτό και είναι υψίστης σημασίας η προστασία από παράνομες συναλλαγές, η οποία μπορεί να επιτευχθεί  μέσα από την αξιολόγηση των πιθανών κινδύνων που προκύπτουν από τις επαγγελματικές σχέσεις και με την τήρηση των πολυάριθμων κανονισμών για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Καθώς δεν γνωρίζετε το παραμικρό για την ζωή της συντριπτικής πλειοψηφίας των πελατών σας, οι αυτόματες διαδικασίες KYC και AML, στο πλαίσιο της Εξακρίβωσης της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας, είναι άκρως απαραίτητες για τον οργανισμό σας.
 
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ eIDV;
Πρόκειται για το ακρωνύμιο του Electronic Identity Verification, της διαδικασίας Ηλεκτρονικής Εξακρίβωσης της Ταυτότητας του πελάτη η οποία διασφαλίζει ότι τα στοιχεία που παρέχουν οι πελάτες σας είναι αληθή και σχετίζονται με κάποιο υπαρκτό πρόσωπο.
Αυτή η υπηρεσία μπορεί να εξακριβώσει κατά πόσο συγκεκριμένα αποδεικτικά ταυτότητας, όπως άδεια οδηγού, διαβατήριο, πιστοποιητικό γέννησης ή λογαριασμός κοινής ωφέλειας, είναι αυθεντικά, ή ακόμα και να εξακριβώσει προσωπικά στοιχεία μέσα από τις βάσεις δεδομένων διαφόρων οργανισμών, όπως τράπεζες, αστυνομία, κυβέρνηση, εκλογικοί κατάλογοι.
 
ΣΕ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ eIDV;
Σας βοηθά να εντοπίζετε μια πιθανή απάτη, εντοπίζοντας πελάτες που μπορεί να βρίσκονται σε διεθνής καταλόγους επιτήρησης, σε καταλόγους ατόμων στα οποία επιβλήθηκαν κυβερνητικές κυρώσεις ή έχουν καταδικαστεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα για οικονομικά εγκλήματα. Το eIDV μπορεί ακόμα να σας βοηθήσει να διατηρείτε τον κατάλογο πελατών σας ενημερωμένο.

Κάθε δευτερόλεπτο διεξάγονται αμέτρητες ηλεκτρονικές διαδικασίες εξακρίβωσης ταυτότητας σε όλο τον κόσμο, καθώς η εξακρίβωση της ταυτότητας απαιτείται για την καταπολέμηση και αποτροπή παράνομων δραστηριοτήτων όπως  παρενόχληση, απάτη, ξέπλυμα χρήματος, κλπ. Οι διαδικασίες eIDV εφαρμόζονται επίσης και για το άνοιγμα οικονομικών λογαριασμών σε πολλές χώρες, όπου η μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς μπορεί να οδηγήσει σε τεράστια πρόστιμα, ακόμα και οικονομική καταστροφή.

Με λίγα λόγια, τα εργαλεία αυτόματης εξακρίβωσης ταυτότητας αποτελούν τον πιο απλό και αποτελεσματικό τρόπο εξακρίβωσης στοιχείων πελατών και συνεργατών για την επιχείρησή σας.
 
ΠΟΙΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ eIDV;
Οι διαδικασίες eIDV χρησιμοποιούνται από τράπεζες, χρηματιστηριακές εταιρίες, οικονομικούς συμβούλους και χιλιάδες άλλους φορείς και επαγγέλματα. Το eIDV αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της διαδικασίας δέουσας επιμέλειας, καθώς βοηθά τον οργανισμό σας να μειώσει τις πιθανότητες απάτης και να συμμορφωθεί με τις νομοθεσίες που σχετίζονται με τη γνώση του πελάτη, θέματα ιδιωτικότητας και απορρήτου,  καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας (CFT – Combating Financing of Terrorism).
 
Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ eIDV ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ AML & KYC
Η διαδικασία απόκτησης πληροφοριών για τον πελάτη (KYC – Know Your Customer) απαιτεί ένα εργαλείο ηλεκτρονικής εξακρίβωσης στοιχείων που να συνάδει με τους κανονισμούς αλλά και τις ανάγκες σας. Στην  iSPIRAL, το πακέτο Premium AML & KYC Compliance Solution παρέχει ένα άκρως καινοτόμο και δυναμικό σύστημα ηλεκτρονικής εξακρίβωσης της ταυτότητας των πελατών σας.

Αυτό το πακέτο σας απαλλάσσει από το άγχος των διαδικασιών eIDV, παρέχοντας αυτόματη, έγκυρη και άμεση ταυτοποίηση στοιχείων με διεθνή κάλυψη.

Το Πακέτο eIDV που πληροί τις προδιαγραφές  το Premium AML & KYC Compliance Solution AML & KYC προσφέρει τα ακόλουθα:

1. Ασύγκριτη Ακρίβεια
Εξαιρετικά προηγμένο σύστημα που συνδέεται με ισχύουσες ιδιωτικές και δημόσιες βάσεις δεδομένων και μπορεί να εξακριβώσει την ταυτότητα ενός ατόμου μέσα σε λίγα λεπτά.

2. Αξεπέραστη Αποτελεσματικότητα
Το σύστημα είναι απίστευτα γρήγορο και αποτελεσματικό, καθώς είναι σχεδιασμένο με τρόπο που εντοπίζει αμέσως κλοπή στοιχειών ταυτότητας και αποτρέπει κυρώσεις μη συμμόρφωσης για τον οργανισμό. Η αυτοματοποίηση της εξακρίβωσης ταυτότητας σας απαλλάσσει από μια εξαιρετικά χρονοβόρα και μη αποδοτική διαδικασία που στο παρελθόν έπρεπε να κάνετε μόνοι σας, επιτρέποντάς σας να ασχοληθείτε με πιο χρήσιμες και ουσιαστικές επιχειρηματικές δραστηριότητες.  

3. Παγκόσμια Κάλυψη
Οι Έλεγχοι Ταυτότητας διεξάγονται μέσα από ισχύουσες βάσεις δεδομένων, και επιφέρουν έγκυρα επικαιροποιημένα στοιχεία. Το σύστημα είναι συνδεδεμένο με μια πληθώρα βάσεων δεδομένων όπως οργανισμούς κοινής ωφέλειας, ταχυδρομικούς και τηλεφωνικούς καταλόγους, καταλόγους επιτήρησης, κλπ. Το σύστημα ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις των πελατών όσον αφορά στις ανάγκες τους, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. 
 

Δειτε Επισης

Σε αυτούς τους τομείς και επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν φοιτητές από τρίτες χώρες-Δείτε το διάταγμα
Ικανοποίηση Λευκωσίας για την έκθεση προόδου της Moneyval-Η αταλάντευτη προσήλωση της Κυβέρνησης
Ξεκίνησε το «e-κοφίνι»-Πού μπορείτε να το βρείτε και πώς να το αξιοποιήσετε
Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch... Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική από την εξαγορά της CNP
Της τελευταίας στιγμής για τα πασχαλινά τους ψώνια οι Κύπριοι-Πότε η κορύφωση της κίνησης στις υπεραγορές
Γιατί έρχονται στην Κύπρο οι Google, Amazon, SalesForce & Binance;
NEDECO: Σχεδιάστε σήμερα τη μελλοντική σας ανάπτυξη και βιωσιμότητα
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Η AWS ανακοινώνει νέες καινοτόμες λειτουργίες για το Amazon Bedrock
Απορρίφθηκε η νέα πρόταση της Chevron για ανάπτυξη του «Αφροδίτη»-Κρίθηκε ανεπαρκής