Powered by

Με αμελητέα πτώση έκλεισε το ΧΑΚ

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν την Τρίτη στο Χρηματιστήριο με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 67,51 μονάδες, παρουσιάζοντας οριακή πτώση σε ποσοστό 0,10%.
 
Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κατέγραψε επίσης οριακές ζημιές σε ποσοστό 0,12%, κλείνοντας στις 40,42 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών περιορίστηκε στις €46.318.

Χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή κινήθηκαν οι επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες, με την Κύρια Αγορά να κλείνει με πτώση 0,04%, την Εναλλακτική με ζημιές 0,17%, ενώ τα Ξενοδοχεία και οι Επενδυτικές παρέμειναν αμετάβλητα.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €25.768 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €1,77). Ακολούθησαν οι τίτλοι της Atlantic Insurance με €9.795 (άνοδος 2,19% - τιμή κλεισίματος €1,40), της Ελληνικής Τράπεζας με €9.513 (πτώση 0,27% - τιμή κλεισίματος €0,73), της Πετρολίνα με €660 (χωρίς μεταβολή - τιμή κλεισίματος €1,12) και της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού με €492 (πτώση 1,53% – τιμή κλεισίματος €2,58).
 
Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 1 κινήθηκε ανοδικά , 2 πτωτικά και 3 παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών περιορίστηκε στις 53.
 
Εξάλλου το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε την εισαγωγή 1.099.000 επιπρόσθετων νέων μετοχών της εταιρείας NETinfo Plc ονομαστικής αξίας € 0,22, οι οποίες παραχωρήθηκαν με βάση απόφαση Γενικής Συνέλευσης 30 Μαΐου 2018 και Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας με ημερομηνία 17 Σεπτεμβρίου 2018, προς τους πιο κάτω επενδυτές, εφόσον οι  υφιστάμενοι μέτοχοι της εταιρείας αποποιήθηκαν των δικαιωμάτων τους για τη νέα έκδοση μετοχών:
 
GMM AIFLNP LTD/REAL VALUE INVESTMENT FUND- 714,000
GMM GLOBAL OPPORTUNITIES BALANCED FUND- 110,000
GMM BEST SELECTION BALANCED FUND- 110,000
GMM DEVELOPMENT BALANCED FUND- 110,000
HELLAS CYPRUS RECOVERY MUTUAL FUND- 55,000
 
Σημειώνεται ότι οι πιο πάνω μετοχές θα ενσωματωθούν στο ήδη εισηγμένο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας αυτής, το οποίο θα ανέλθει σε 12.820.670 μετοχές.
 
Η διαπραγμάτευση των μετοχών αυτών θα αρχίσει τη Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Προτεραιότητες κυπριακής Προεδρίας και διμερής συνεργασία σε επίσημη επίσκεψη Κεραυνού στην Αθήνα
Ενστάσεις επί των φορολογικών κινήτρων για το brain gain... Ζητούν διευκρινήσεις για το τι συνιστά «ταλέντο»
Διεκδικεί με ποινικές διώξεις φόρους ύψους €25 εκατ. από την Blue Ocean Yacht Management του Αμπράμοβιτς η Κ.Δ.
Α. Γρηγορίου: Σημαντική η συμβολή της παραγωγής ντομάτας στην αγροτική οικονομία-Αγγίζει τα €14 εκατ.
Το τρίπτυχο ζητημάτων που ανέδειξε στο Ecofin ο Κεραυνός-Εγκρίθηκε το τροποποιημένο ΣΑΑ της Κύπρου
Εβδομαδιαίες ζημιές 0,71% για το ΧΑΚ
«Τεχνικές αδυναμίες και μονομερής ενέργεια στη μελέτη βιωσιμότητας για Κέντρο Φιλοξενίας»-Τι απαντά το ΥΠΟΙΚ στον Φ. Φαίδωνος
Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου η υποβολή δήλωσης εισοδήματος ατόμου-Δόθηκε παράταση
Ζητά συνάντηση με Χριστοδουλίδη για επίλυση προβλημάτων στον ΕΟΑ Πάφου το ΕΒΕΠ
Γενικό Λογιστήριο: Υπογραφή σύμβασης για σύστημα συντάξεων δημόσιων και ημικρατικών υπαλλήλων