Συνεδριακό: Αξιοποίηση χωρίς κέρδος για το κράτος

Συνολικά 870 διοργανώσεις διεξήχθησαν στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία από το 2013 που έληξε  η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέχρι το τέλος του 2017. 

Μιλώντας στο InBusinessNews η Διευθύντρια του Τμήματος Διασφάλισης Ποιότητας του ΚΟΤ, Αννίτα Δημητριάδου, ανέφερε ότι από την περίοδο λήξης της Κυπριακής Προεδρίας και την μετέπειτα απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για διαχείριση του  Κέντρου από τον ΚΟΤ μέχρι και σήμερα, το Συνεδριακό έχει φιλοξενήσει περίπου 870 εκδηλώσεις/συνέδρια κτλ, εκ των οποίων το 50% σχετίζονται με τον δημόσιο τομέα και οι άλλες μισές από τον ιδιωτικό. 

Διαβάστε ακόμα: Επεκτείνονται και πληθύνονται τα malls

Πιο αναλυτικά, το 2013 διοργανώθηκαν στο Συνεδριακό 70 εκδηλώσεις, 200 το 2014, 230 την επόμενη χρονιά και συνολικά 220 το 2016.
Παραθέτοντας περισσότερα στοιχεία, η κ. Δημητριάδου ανέφερε ότι το 2017 έκλεισε με περίπου 150 διοργανώσεις, εκ των οποίων σημαντικότερη ήταν η τριήμερης Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, τον περασμένο Μάιο.

Ερωτηθείσα για τα έσοδα από τη διαχείριση του Συνεδριακού, η κ. Δημητριάδου ανέφερε ότι τα χρήματα αυτά αξιοποιούνται, μεταξύ άλλων, για σκοπούς συντήρησης  και φύλαξης των εγκαταστάσεων και τους μισθούς των υπαλλήλων του Κέντρου. Τόνισε ότι χωρίς τους μισθούς των εργαζομένων, υπάρχει ετήσιο πλεόνασμα της τάξης των €100.000. Όμως, πρόσθεσε, με τους μισθούς, δεν περισσεύουν χρήματα. Ωστόσο, πρόσθεσε, η κ. Δημητριάδου, η κερδοφορία από την αξιοποίηση του Συνεδριακού δεν αποτελεί αυτοσκοπό. «Ο σκοπός  που το Συνεδριακό δόθηκε σαν προσωρινή, μεταβατική λύση, στον ΚΟΤ, ήταν για να διατηρήσουμε τα κτήρια και τον εξοπλισμό που είναι αξίας εκατομμυρίων, σε μια καλή κατάσταση, μέχρι να αναληφθεί η διαχείριση του από κάποιο ιδιωτικό φορέα, κάτι που δεν έγινε μέχρι στιγμής», τόνισε η Αννίτα Δημητριάδου. 

Τονίζεται ότι ολόκληρη η μεγάλη αίθουσα με την ονομασία Ζήνων ο Κιτιεύς χωρητικότητας μέχρι 850 ατόμων, διατίθεται προς €1000 ημερησίως, με την τιμή να καθορίζεται επακριβώς (+ ή -) αναλόγως των υπηρεσιών που θα τη συνοδεύουν, αλλά του αριθμού των ατόμων που θα φιλοξενηθούν.  Χαμηλότερη και αναλόγως των events είναι η ενοικίαση για τις τρεις μικρότερες αίθουσες του Συνεδριακού, Κερύνεια (140 άτομα), Jean Monet (150 άτομα) και Ελιά (50 – 100 άτομα). 

Διοργανώσεις κάθε είδους
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Συνεδριακό αξιοποιείται κατά καιρούς από διάφορα κυβερνητικά τμήματα για σκοπούς συναντήσεων, συνεδριών, παρουσιάσεων και διασκέψεων τύπου.  Αντιστοίχως, ενοικιάζεται από ιδιώτες για εκθέσεις, συνέδρια, σεμινάρια, εργαστήρια, Συναυλίες, τελετές αποφοίτησης Πανεπιστημίων, επαγγελματικά δείπνα κ.α.

Το κέντρο διαθέτει τέσσερις αίθουσες, οι οποίες μεταξύ άλλων προσφέρουν και μεταφραστικές υπηρεσίες, εστιατόρια κ.λ.

Συγκεκριμένη είναι η τιμολογιακή πολιτική του, αναλόγως των χώρων και των υπηρεσιών που θα προσφερθούν.  
Υπενθυμίζεται ότι το Συνεδριακό Κέντρο ανακαινίστηκε πλήρως πριν από έξι χρόνια, με αφορμή την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία τον Ιούνιο του 2012. Το κόστος ανακαίνισης ανήλθε στα €20.000.000. Επιπλέον ανακαίνιση έγινε και στο χώρο του πρώην ξενοδοχείου «Φιλοξένια», με αφορμή τη διοργάνωση της Γενικής Συνέλευσης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, τον περασμένο Μάιο.

Δειτε Επισης

Όμιλος Domenica: Επιτυχής ολοκλήρωση του «Universal Residences»-Μια εξαιρετική εμπειρία διαβίωσης
Ask Wire: Οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων στην Κύπρο τον Μάρτιο
ΥΠΕΣ: Τα έργα που προγραμματίζονται-Αναθεώρηση στεγαστικών, «Ιππόδαμος» και «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω»
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα