Π. Μιντίκκης: Θαυμάζει τον Jeff Bezos που ρίσκαρε τα πάντα

Για τις ηγετικές τους ικανότητες στην Κατηγορία Εμπόριο διακρίθηκε o Πέτρος Μιντίκκης, διευθύνων σύμβουλος της A. Mintikkis Farm Ltd, στα 4α ΚΕΒΕ Business Leader Awards.
 
Σε συνέντευξή του, στο περιοδικό Gold ο Πέτρος Μιντίκκης επισημαίνει ότι η ηγεσία είναι μια ποιότητα που κάποιος φέρνει μαζί του όταν γεννιέται, ενώ επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από τον πατέρα του. Θαυμάζει τον Jeff Bezos ο οποίος δεν επαναπαύτηκε και ρίσκαρε τα πάντα εκμεταλλευόμενος τις δυνατότητες που προσφέρει το διαδίκτυο.
 
Διαβάστε ακόμα: Αυτοί που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην Κύπρο

Οι καλοί ηγέτες γεννιούνται ή γίνονται;
Η ηγεσία δεν είναι κάτι που μπορεί να διδαχθεί ή να εμπεδωθεί με οποιονδήποτε τρόπο. Είναι μια ποιότητα που κάποιος φέρνει μαζί του όταν γεννιέται. Είναι, ωστόσο, δυνατό να βελτιωθεί και να προσθέσει αξία στις αρετές και τις ικανότητες του πραγματικού ηγέτη. Αυτά αποκτούνται κυρίως μέσω πραγματικών επιχειρηματικών εμπειριών και της επιρροής άλλων ηγετών.

Υπάρχει κάποιο άτομο που έχει επηρεάσει έντονα το στυλ ηγεσίας σας;
Έπρεπε να αγωνίζομαι στη ζωή μου. Έπρεπε να αυτοσχεδιάσω και να μάθω μέσα από τις αποτυχίες και τις επιτυχίες μου. Είχα επηρεαστεί από τον πατέρα μου στο βαθμό που αυτό ήταν δυνατό κατά την χρονική περίοδο όπου η μεταφορά γνώσης και εμπειρίας μπορούσε να γίνει ομαλά, όμως μετά την τουρκική εισβολή η πιο σημαντική προτεραιότητά μας ήταν η επιβίωση της οικογένειας.
 
Μπορείτε να αναφέρετε έναν εξαιρετικό επιχειρηματικό ηγέτη που θαυμάζετε; Τι τον κάνει ιδιαίτερα ξεχωριστό;
Ο Jeff Bezos, ιδρυτής της Amazon, μπορεί να χαρακτηριστεί ως εξαιρετικός επιχειρηματικός ηγέτης, διότι παρόλο που είχε την ευκαιρία να το παίξει εκ του ασφαλούς με μεγάλες αμοιβές σε οποιονδήποτε εργοδότη επέλεγε να εργαστεί, αποφάσισε να ρισκάρει τα πάντα και να ακολουθήσει τα όνειρά του. Είχε προβλέψει την τεράστια ευκαιρία ανάπτυξης του Διαδικτύου και ανέλαβε τον κίνδυνο ξεκινώντας μια ηλεκτρονική επιχείρηση.
 
Ποιες είναι οι βασικές ικανότητες/δεξιότητες ενός αποτελεσματικού επιχειρηματικού ηγέτη;
Πρέπει να είναι δίκαιος με τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζεται, προσβάσιμος στους συνεργάτες του, έτοιμος και ικανός να τους ακούει και να ακολουθεί καλές ιδέες. Πρέπει επίσης να είναι συνεπής στην προσέγγισή του για την αντιμετώπιση προβλημάτων. Ένας αληθινός ηγέτης πρέπει να είναι σίγουρος και να εμπνέει τους ανθρώπους να μοιραστούν το όραμά του για το μέλλον της επιχείρησης. Πάνω απ 'όλα, πρέπει να κερδίσει την εμπιστοσύνη και το σεβασμό.
 
Διαβάστε ακόμα: MOEBIUS: Από… το άπειρο στη διαχείριση δεδομένων

Ο Πέτρος Μιντίκκης γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1962 και έζησε τα παιδικά του χρόνια στην Ακανθού μέχρι το 1974.
 
Είναι παντρεμένος με την Παντελίτσα κι έχουν τρία παιδιά - την Ελένη, τον Αντρέα και την Αναστασία.
 
Με το πέρας των σπουδών του εντάχθηκε στη σχετικά μικρή, τότε, αλλά δυναμική οικογενειακή επιχείρηση των 30 ατόμων, όπου εργάστηκε σε όλα σχεδόν τα πόστα. Από την παραγωγή και τις πωλήσεις, μέχρι τη διανομή και τη διαχείριση. Δέκα χρόνια μετά ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας και με τη συμπαράσταση των αδελφιών του, όπως και άλλων μελών της οικογένειας, ξεκίνησε η προσπάθεια ανάπτυξης και μετεξέλιξής της σε έναν σύγχρονο οργανισμό με όραμα για ανάπτυξη και προσφορά.
 
Με τον Πέτρο Μιντίκκη στο πηδάλιο η εταιρεία καθιερώθηκε στην ελίτ των επιχειρήσεων στους τομείς της παραγωγής πουλερικών και αυγών, καθώς και στο εμπόριο κατεψυγμένων και άλλων τροφίμων. Βασικές παράμετροι για την πρόοδο και την ανάπτυξή της αποτελούν η τεχνολογία, η καινοτομία, οι σύγχρονες ιδέες και οι νέες μέθοδοι που εφαρμόζονται και αναλόγως αξιοποιούνται. 
 
Προσπάθεια και στόχος του κ. Μιντίκκη είναι η δημιουργία ενός συμπαγούς και ομοιογενούς οικογενειακού οργανισμού, ικανού να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις της εποχής, να επιβιώσει και να αναπτυχτεί βάσει των αρχών που τον έχουν αναδείξει.

Δειτε Επισης

Ο νέος πολυχώρος εκδηλώσεων που έρχεται στην Λάρνακα-Πού θα βρίσκεται και τι θα περιλαμβάνει
Γιώτα Ορφανίδου: H FortePR και πώς αλλάζει τα δεδομένα στον τομέα της επικοινωνίας
Smoothie Factory: Επεκτείνεται στη Λάρνακα με opening στο Mercure City Hotel
Η συμβολή της Wizz Air στην επιβατική κίνηση της Κύπρου και η εδραίωσή της στην αγορά
Οι μάρκες αυτοκινήτων που προτίμησαν οι αγοραστές το πρώτο τρίμηνο
Νέες προκλήσεις στον τομέα της ενέργειας και του περιβάλλοντος για την επιχειρηματική κοινότητα της Κύπρου
High rise πολυτελείς αναπτύξεις: Πτώση τιμών πώλησης και ενοικίασης αναμένουν οι επαγγελματίες του κλάδου
Great Sea Interconnector: Απαντά σε Παπαναστασίου ο ΑΔΜΗΕ-Διαθέσιμο στους επενδυτές το νέο business plan
Ανδρέας Σπύρου: Η Κύπρος ιδανικός προορισμός για διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις
Μιχάλης Αντωνίου: Πολύ εποικοδομητική η συνάντηση με Χριστοδουλίδη, θα καταθέσει εισηγήσεις η ΟΕΒ