Ο Κύπριος Ανδρέας Σιάμισιης, αντιπρόεδρος του μεγαλύτερου συνδέσμου επιχειρήσεων της Ελλάδας

Μια σημαντική διάκριση για την Κύπρο, αποτελεί η εκλογή του κ. Ανδρέα Σιάμισιη, Διευθύνοντος Συμβούλου της HELLENiQ ENERGY στη θέση του Αντιπροέδρου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) Ελλάδος.

Ο ΣΕΒ είναι ο μεγαλύτερος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων στην Ελλάδα που εκπροσωπεί περισσότερες από 4.000 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε ολόκληρο το φάσμα της οικονομίας που απασχολούν πάνω 228.000 εργαζόμενους.

Ο κ. Σιάμισιης εξελέγη μετά από εκλογές που πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά από την ίδρυσή του το 1907, την Τρίτη, 18 Ιουνίου στην Αθήνα.

Η επιτυχία του κ. Σιάμισιη έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από κατακτήσεις και πρωτιές του Κύπριου που τα τελευταία πέντε χρόνια ηγείται ενός κορυφαίου, ενεργειακού Ομίλου της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σιάμισιης ξεκίνησε και συνεχίζει με γρήγορα βήματα τον ενεργειακό μετασχηματισμό της HELLENiQ ENERGY από μια εταιρεία διύλισης και εμπορίας πετρελαιοειδών, σε έναν οργανισμό που δραστηριοποιείται σε όλο το ενεργειακό φάσμα στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, μειώνοντας παράλληλα και το ανθρακικό αποτύπωμά του. Μάλιστα, επί των ημερών του η εταιρία έχει καταγράψει και τις μεγαλύτερες κερδοφορίες όλων των εποχών για τον Όμιλο.

Όσον αφορά την Κύπρο, η HELLENiQ ENERGY έχει επενδύσει μέχρι σήμερα πάνω από εκατό εκατομμύρια Ευρώ στην οικονομία μας και πρωταγωνιστεί στην «πράσινη» μετάβαση της χώρας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο νέος Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ βρέθηκε πρόσφατα στο νησί μας όπου παρουσίασε την EKO Energy, με δραστηριότητά της την κάλυψη του συνόλου των ενεργειακών αναγκών για επιλεγμένους εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές, ως ο πρώτος ολοκληρωμένος και καθετοποιημένος ενεργειακός πάροχος στην Κύπρο.

Η νέα διοίκηση του ΣΕΒ, έχει θέση ως προτεραιότητα τον εκσυγχρονισμός της εργατικής νομοθεσίας, τα κίνητρα για επενδύσεις στη βιομηχανία, την αναδιοργάνωση του Συνδέσμου, αλλά και τη λήψη μέτρων σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής βιομηχανίας.

Δειτε Επισης

Πένθος στον Σύλλογο Αισθητικών Κύπρου-Έφυγε από την ζωή η Βάκια Ιωαννίδου
Επίτιμος Διδάκτορας της Σχολής Επιστημών Ζωής και Υγείας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ο Δρ. Ανδρέας Πίττας
Νέος πρόεδρος της ΕΕΦΕΕ-CEAOB ο Πάνος Προδρομίτης
Ξενοδοχείο Ρόδον: Απεβίωσε ο μη εκτελεστικός διοικητικός σύμβουλος Ανδρέας Μιχαηλίδης
Ο Κύπριος Ανδρέας Κωνσταντινίδης κορυφαίος επαγγελματίας στον χώρο της κυβερνοασφάλειας
Ο Κύπριος Ανδρέας Σιάμισιης, αντιπρόεδρος του μεγαλύτερου συνδέσμου επιχειρήσεων της Ελλάδας
Απεβίωσε ο ιδρυτής και πρόεδρος της Ellinas Finance Αιμίλιος Έλληνας
Θλίψη... Έφυγε ξαφνικά από την ζωή ο επιχειρηματίας Ντίνος Ιορδάνου-Η επιχειρηματική του πορεία
Έφυγε από την ζωή ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος
Η Άνθια Παπαγεωργίου νέα γραμματέας/διευθύντρια του ΕΒΕ Λεμεσού