Powered by

Η Spotify αντιμέτωπη με πρόστιμο ύψους €1,6 δισ.

Η Wixen Music Publishing Inc υπέβαλε αγωγή εναντίον της  Spotify  για τη χρήση χιλιάδων τραγουδιών, συμπεριλαμβανομένων αυτών του Tom Petty, του Neil Young και των Doors, χωρίς άδεια από τον εκδότη της μουσικής.

Ο Wixen, αποκλειστικός κάτοχος  των τραγουδιών, ζητά αποζημίωση αξίας τουλάχιστον 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
 
Το Spotify δεν κατάφερε να πάρει μια προσωρινή άδεια από την Wixen που θα της επέτρεπε να αναπαράγει και να διανείμει τα τραγούδια, δήλωσε η εταιρεία στην αγωγή που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Καλιφόρνια.
 
Η Wixen ισχυρίστηκε επίσης ότι η Spotify ανέθεσε τις εργασίες της σε έναν τρίτο, παραχωρησιούχο φορέα υπηρεσιών αδειοδότησης, τον οργανισμό Harry Fox, ο οποίος δεν ήταν κατάλληλα προετοιμασμένος για να λάβει όλες τις απαιτούμενες
 
Η Spotify αρνήθηκε να σχολιάσει.
Τον Μάιο, η εταιρεία με έδρα τη Στοκχόλμη συμφώνησε να πληρώσει περισσότερα από 43 εκατομμύρια δολάρια για την επίλυση μιας διαμάχης και αυτό διότι ότι απέτυχε να πληρώσει τα δικαιώματα για μερικά από τα τραγούδια που διαθέτει στους χρήστες.
 
Η Spotify, η οποία σχεδιάζει να φτάσει σε χρηματιστηριακή αγορά φέτος, έχει αυξήσει την αξία της κατά 20% κάτι που μεταφράζεται σε τουλάχιστον 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων τους τελευταίους μήνες.
 
ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Λευκός Οίκος: Δεν θα μειωθούν μονομερώς οι δασμοί στην Κίνα στο 80%
Επενδύει 10 δισ. δολάρια για να επεκτείνει τον στόλο η IAG–Παρήγγειλε 71 αεροσκάφη
Delta και Korean Air αγοράζουν το 25% της WestJet έναντι $550 εκατ.
Τραμπ: Μειώνει τους δασμούς στη Κίνα στο 80% ενόψει των εμπορικών συνομιλιών
Χρυσός: Σε ανοδική τροχιά με το βλέμμα των traders στη συμφωνία ΗΠΑ-Βρετανίας
Βουτιά 21% για τις εξαγωγές της Κίνας στις ΗΠΑ
Νέο ράλι στην αγορά crypto-Το Bitcoin έσπασε ξανά το φράγμα των 100.000 δολαρίων
Τραμπ: Πολύ μεγάλο deal η συμφωνία με Βρετανία, μας ανοίγει μια τεράστια αγορά-Τα βασικά σημεία
Η λίστα με τα προϊόντα για τα αντίμετρα της Ε.Ε. στις ΗΠΑ αξίας 95 δισ. ευρώ-Προετοιμάζει προσφυγή στον ΠΟΕ
Νέα επίθεση Τραμπ στον πρόεδρο της Fed-«Ο Πάουελ είναι ανόητος»