Powered by

Φτιάχνουν υπερηχητικό αεροσκάφος για πλουσίους

Το ρωσικό Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου εκτιμά ότι για την κατασκευή του υπερσύγχρονου επιβατικού υπερηχητικού αεροσκάφους, στην οποία αναφέρθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, θα χρειαστούν 7-8 χρόνια, ενώ προγραμματίζεται να κατασκευασθούν 20-30 τέτοια αεροσκάφη.

Ωστόσο βασική προϋπόθεση για την υλοποίηση του όλου προγράμματος, είναι η υλοποίηση εκείνου του τμήματος που αφορά τον κινητήρα ενός τέτοιου αεροσκάφους, μετέδωσε το πρακτορείο TASS επικαλούμενο το γραφείο Τύπου του Υπουργείου Βιομηχανίας και Εμπορίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις- αναφέρει το γραφείο Τύπου του Υπουργείου- για τον σχεδιασμό και την κατασκευή του πρώτου αεροσκάφους, το οποίο θα έχει 50 θέσεις, η αεροναυπηγική βιομηχανία θα χρειαστεί περίπου επτά με οκτώ χρόνια, εφόσον θα έχει κατασκευαστεί ο αντίστοιχος κινητήρας.

Οπως αναφέρει το γραφείο Τύπου του Υπουργείου, η τιμή του κάθε αεροσκάφους θα φθάνει τα 100-120 εκατομμύρια δολάρια, ενώ υπάρχουν εκτιμήσεις ότι θα υπάρξει ζήτηση για την αγορά του αεροσκάφους από το εξωτερικό.

Την περασμένη εβδομάδα ο Πρόεδρος Πούτιν, παρακολουθώντας την πρώτη πτήση του πρώτου υπερηχητικού στρατηγικού βομβαρδιστικού της μετασοβιετικής Ρωσίας Tu -160, το οποίο έχει την δυνατότητα να είναι εξοπλισμένο με πυραύλους, πρότεινε την κατασκευή ενός επιβατικού υπερηχητικού αεροσκάφους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδημόνων, επιβατικό υπερηχητικό αεροσκάφος με βάση το αεροσκάφος Tu-160 δεν μπορεί να κατασκευαστεί, αλλά τεχνολογικές προϋποθέσεις να κατασκευαστεί ένα υπερηχητικό Business -jet "από το μηδέν" υπάρχουν.

Η εφημερίδα "Kommersant" πάντως, αναφερόμενη τους μελλοντικούς αγοραστές ενός τέτοιου αεροσκάφους , έγραψε ότι τέτοιοι αγοραστές μπορούν να είναι πολύ πλούσιοι ξένοι ή "Aραβες Σεϊχηδες", επειδή οι εταιρείες που έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν ένα τέτοιο αεροσκάφος και να το συντηρήσουν είναι ελάχιστες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Πράσινο φως από Μακρόν για έξτρα φόρο στις μεγάλες εταιρείες
Προειδοποίηση αναλυτών: Παραμένει αυξημένος ο κίνδυνος ύφεσης στις ΗΠΑ
Έρευνα: Οι 10 κορυφαίες «δεξαμενές» ταλέντων παγκοσμίως-Γιατί οι ΗΠΑ δεν είναι μία από αυτές
Χρυσός: Διατηρεί τα κέρδη του μετά την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
Ράλι στα «ασφαλή» assets, αναταράξεις σε μετοχές και ομόλογα μετά την επίθεση του Ιράν
S&P: Υποβάθμισε το αξιόχρεο του Ισραήλ εξαιτίας των «ρίσκων για την ασφάλεια»
Τριγμοί στις αγορές με φόντο τις ραγδαίες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή-Αρνητικές πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα