powered by

Ναυτιλία: μια βιομηχανία Πάθους, Γνώσης και Εμπειρίας

Η Maravilhosa διοργάνωσε την τρίτη ομάδα συζητήσεων «Ναυτιλία: βιομηχανία Πάθους, Γνώσης και Εμπειρίας - Μέρος 3», υπό την αιγίδα του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Μάριου Δημητριάδη. Αυτή η εκδήλωση μεγάλης κλίμακας έλαβε χώρα στη Νέα Αίθουσα Επιβατών της DP World Limassol στο λιμάνι της Λεμεσού, την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018, από τις 18:00 έως τις 22:00. Η εναρκτήρια ομιλία δόθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κ. Μάριο Δημητριάδη, ακολούθησε συζήτηση με τοπικές και διεθνείς προσωπικότητες της Ναυτιλίας (δείτε την Ημερήσια Διάταξη) και ολοκληρώθηκε με Κοκτέιλ Υποδοχής.
 
Την εκδήλωση παρακολούθησαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ο Μόνιμος Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών, το Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας, Διπλωμάτες, εκπρόσωποι του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου και της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών, εκπρόσωποι Κυπριακών Ναυτιλιακών Οργανώσεων, Ναυτιλιακές Οργανώσεις, γονείς και φοιτητές, ένα πλήρες ακροατήριο περίπου 400 ατόμων.
 
Θέμα της φετινής συζήτησης ήταν: “Nurturing and Sustaining Cyprus Shipping” ("Ανάπτυξη και Διατήρηση της Κυπριακής Ναυτιλίας"). Σκοπός της ήταν να αυξήσει την επίγνωση αναφορικά με την ναυτιλία μεταξύ των Κυπρίων πολιτών και να ενθαρρύνει τη συζήτηση με τους εμπειρογνώμονες του κλάδου, με σκοπό την ανάπτυξη και διατήρηση της Κυπριακής Ναυτιλίας, ούτως ώστε να ελαχιστοποιηθεί η έκθεση της σε κίνδυνο.
 
Στην ομιλία του, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων τόνισε την ανάπτυξη του πάνελ "από μια ιδιωτική κοινότητα 110 ατόμων το 2016 σε ένα δημόσιο ακροατήριο με περισσότερους από 300 ανθρώπους το 2018". Ανέφερε ότι «η Ναυτιλία είναι μια βιομηχανία Πάθους, Γνώσης και Εμπειρίας» και ότι «αυτές οι τρεις λέξεις είναι το κλειδί για την επιτυχία της ναυτιλιακής βιομηχανίας όχι μόνο για τον ιδιωτικό τομέα αλλά και για το δημόσιο τομέα». "Η Κυπριακή Κυβέρνηση έχει θέσει και διατηρήσει τη ναυτιλία μεταξύ των κύριων υποθέσεων και προτεραιοτήτων της. Μια μαρτυρία της δέσμευσης και υποστήριξης της κυβέρνησης προς τη ναυτιλιακή βιομηχανία είναι η δημιουργία ενός αυτοτελούς Υφυπουργού Ναυτιλίας από το Μάρτιο του 2018. Η βιώσιμη ανάπτυξη της Κυπριακής ναυτιλίας αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της Κυπριακής Κυβέρνησης και κατά συνέπεια το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της σημαίας μας και της ναυτιλιακής παρουσίας μας ».
 
Ο κ. Charles Meaby, Γενικός Διευθυντής της DP World Limassol, ασχολήθηκε με το θέμα “Nurturing and Sustaining Cyprus Shipping – ‘The Limassol Port Terminal Operator perspective’” ("Ανάπτυξη και Διατήρηση της Κυπριακής Ναυτιλίας – από την προοπτική του Λειτουργού Λιμένος Λεμεσού"). Ο τίτλος της ομιλίας του κ. Mark O'Neil, Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου Columbia Marlow Holding Ltd, ήταν “‘Easy Come Easy Go’ – let us build on, not squander, the inheritance” ("Easy Come Easy Go" - Να οικοδομήσουμε, όχι να σπαταλήσουμε, την κληρονομιά". Ο κ. Ανδρέας Χρυσοστόμου, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της CLIA-Europe, έθεσε το ερώτημα: “Cyprus Shipping in stagnation?” "Είναι η Κυπριακή ναυτιλία σε στασιμότητα;". Ο κ. Απόστολος Μπελόκας, ιδρυτής και διευθυντής της SAFETY4SEA, μίλησε για τις "μεγάλες τάσεις που επηρεάζουν τη Βιώσιμη Ναυτιλία" (“mega trends affecting sustainable Shipping”). Η κα Κάτια Χριστοφόρου, Επικεφαλής του Εμπορικού Τμήματος της Marin Shipmanagement Ltd, έδωσε "Μια συμβουλή" (“A piece of advice”). Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tototheo Maritime Ltd, κ. Σωκράτης Θεοδόσου, ολοκλήρωσε με την ερώτησή του: "Ψηφιακή Διαταραχή & Μετατροπή, ΕΣΕΙΣ είστε έτοιμοι;" (“Digital Disruption & Transformation, are YOU ready?”).
 
 

Δειτε Επισης

Familychef: Πλάνα...διατροφής και μια εταιρεία που έχει ως στόχο οι πελάτες της να μάθουν να τρώνε σωστά
Έτσι θα διαμορφωθεί ο χώρος που δεσπόζει το ιστορικό εργοστάσιο της ΚΕΑΝ στη Λεμεσό (photos)
Αλ. Ιωσηφίδης: Ευεργετική για την κυπριακή ναυτιλία η ένταξη στη ζώνη Σένγκεν-Επιπρόσθετο κίνητρο στη φαρέτρα μας
Stoiximan και Απόλλων Λεμεσού στο πλευρό της τρίτης ηλικίας με ουσιαστική στήριξη στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο
Προχωρά στη δημιουργία δικτύου εγκαταστάσεων διαχείρισης δημοτικών αποβλήτων το Τμήμα Περιβάλλοντος
Επενδύει στη δημιουργία ενός καλύτερου αύριο ο ΣΕΛΚ-Εκδήλωση με επίκεντρο την δεντροφύτευση και την βιωσιμότητα
Κατέβασε εκ νέου τα επιτόκια της, αλλά δεν δεσμεύεται για την πορεία που θα ακολουθήσουν στο μέλλον η ΕΚΤ
Νέα μείωση επιτοκίου από την Τράπεζα Κύπρου με αντίκτυπο σε 12.000 δανειολήπτες-Στο 2,40% από 2,65%
Πώς ενδυναμώνει τη θέση της Ελληνικής στον ασφαλιστικό τομέα η απόκτηση της CNP-Αύξηση μεριδίων αγοράς και εσόδων
Με φόρα από πέρσι... Συνεχίζει σε υψηλές πτήσεις ο τουρισμός-«Προμηνύεται ένα δυναμικό τουριστικό έτος»