Επίσημη πρώτη του Mini Electric Concept στην Φρανκφούρτη

Η Mini διαμορφώνει το μέλλον της αστικής μετακίνησης προσφέροντας διασκεδαστική οδήγηση σε πολυδιάστατη μορφή. Στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης που θα ανοίξει τις πύλες σε λίγες ημέρες, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά το Mini Electric Concept που αναμένεται να δώσει μια διαφορετική διάσταση στο μοντέλο, καθώς συνδυάζεται με μηδενικές εκπομπές ρύπων. 

Το πρωτότυπο όχημα μεταφέρει το μήνυμα της βιώσιμης αστικής μετακίνησης και ταυτόχρονα προαναγγέλλει το μοντέλο παραγωγής που θα ακολουθήσει σύντομα. Το πρώτο, αμιγώς ηλεκτρικό Mini με παραγωγή μεγάλης κλίμακας θα κυκλοφορήσει το 2019, ακριβώς 60 χρόνια από τότε που λανσαρίστηκε για πρώτη φορά το κλασικό μοντέλο. Αυτό θα μεταμορφώσει την ηλεκτροκίνηση σε μία άκρως συναισθηματική εμπειρία που θα συνδυάζει διασκεδαστική οδήγηση, στιλ και εξατομίκευση. 

Το μοντέλο χρησιμοποιεί την ενέργεια μιας μπαταρίας ιόντων λιθίου, διασφαλίζοντας μέγιστη αυτονομία και ευελιξία σε συνδυασμό με μηδενικούς ρύπους. Σχεδιαστικά, συνδυάζει τις γνώριμες αναλογικές και τα στιλιστικά στοιχεία της μάρκας με ειδικές λεπτομέρειες που υποδηλώνουν το αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Επειδή ο ηλεκτροκινητήρας δεν απαιτεί αέρα ψύξης, η εξαγωνική μάσκα είναι κλειστή, ώστε να αυξήσει την αεροδυναμική απόδοση του αυτοκινήτου. Επίσης, υπάρχουν εξαρτήματα από ανθρακονήματα που μειώνουν την αεροδυναμική αντίσταση. Βαμμένο σε Reflection Silver και Interchange Yellow, θυμίζει το Mini E που παρουσιάστηκε το 2008. Το μοντέλο αυτό κατασκευάστηκε σε 600 «αντίτυπα» και δοκιμάστηκε σε καθημερινές οδηγικές συνθήκες, επομένως προσέφερε σημαντικές πληροφορίες για την εξέλιξη του πλήρως ηλεκτρικού BMW i3.

Το μοντέλο θα αποτελέσει το επόμενο βήμα στο δρόμο για τη βιώσιμη αστική μετακίνηση. Το BMW Group ανακοίνωσε τον Ιούλιο του 2017 ότι η επέκταση της γκάμας μοντέλων του για να συμπεριλάβει ηλεκτρικά οχήματα έμελλε να γίνει κεντρικός πυλώνας της εταιρικής στρατηγικής του. Στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώθηκε η έναρξη παραγωγής του πρώτου, γνήσιου ηλεκτρικού αυτοκινήτου το 2019. Το ηλεκτρικό όχημα θα κατασκευάζεται στην Οξφόρδη. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Φιλελεύθερο ανά την Ευρώπη το ωράριο των καταστημάτων-Τι κατέδειξε έρευνα της Βουλής
Νίκος Χριστοδουλίδης: Σε αναπτυξιακή τροχιά με ακόμη πιο θετικές προοπτικές για το μέλλον η οικονομία της Κύπρου
Κερδίζουν από τους ενοικιαστές τους Mall of Cyprus και Mall of Engomi
Τρίζουν τα θεμέλια της εργασιακής ειρήνης στον κατασκευαστικό τομέα της Γερμανίας
Κύρια κινητήρια δύναμη για τις αγορές χρυσού οι Κεντρικές Τράπεζες των αναδυόμενων οικονομιών
Σε ανοδική πορεία οι τιμές των τροφίμων σε όλο τον κόσμο... Στο κρέας η μεγαλύτερη αύξηση
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο της Κύπρου η έκθεση της MONEYVAL
Η έλλειψη ρευστότητας προκαλεί προβλήματα στην παγκόσμια αγορά κακάο
Διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ η Τουρκία
Τουρκία: Σε ανοδική τροχιά παρά τη νομισματική σύσφιξη ο πληθωρισμός