Powered by

Υποβρύχιο $4 εκατ. από την Aston Martin

H βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία Aston Martin αποκάλυψε το πρώτο της σχέδιο υποβρυχίου, στο Monaco Yacht Show. Πρόκειται για ένα όχημα χωρητικότητας τριών ατόμων, που ονομάζεται Project Neptune και φέρει ασημένιους πλωτήρες που μοιάζουν με λεπίδες και μια ακρυλική φούσκα για καμπίνα, ώστε να μεγιστοποιείται η θέα κάτω από την επιφάνεια του νερού.

Η Aston Martin εκτιμά πως το υποβρύχιο θα είναι διαθέσιμο περίπου σε έναν χρόνο και θα τιμολογηθεί γύρω στα τέσσερα εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον επικεφαλής δημιουργικού της εταιρίας, Marek Reichman. Όπως συγκρίνει το Bloomberg, ένα DB11 της αυτοκινητοβιομηχανίας που τροφοδοτείται με V8 κοστίζει σχεδόν 200.000 δολάρια.

Ο Reichman ανέφερε πως η εταιρία σχεδιάσει να κατασκευάζει πάνω από 12 υποβρύχια το χρόνο. «Αν σκεφτεί κανείς τι είναι η Aston Martin, είμαστε μια πολύ πολυτελής μάρκα. Σε 100 χρόνια, έχουμε κατασκευάσει μόνο 80.000 αυτοκίνητα», επεσήμανε.

Το Neptune συνιστά συνεργασία της Aston Martin Consulting, του εκτελεστικού βραχίονα της εταιρίας στο design, με την Triton Submarines με έδρα στη Φλόριντα που κατασκευάζει πολυτελή υποβρύχια εδώ και λίγο παραπάνω από 10 χρόνια.

Η Aston Martin επεκτείνεται σταδιακά σε άλλα πολυτελή προϊόντα. Πέρυσι, για παράδειγμα, αποκάλυψε το AM37, ένα μηχανοκίνητο σκάφος με ιπποδύναμη στα 1.000 άλογα.

Όπως τόνισε ο Reichman, η εταιρία έχει κάνει εκτεταμένη έρευνα στο τι ενδιαφέρει άτομα με υψηλή καθαρή αξία να αγοράσουν, εκτός από αυτοκίνητα. Πολλοί ενδιαφέρονται για θαλάσσια σκάφη, πράγμα που δεν εξέπληξε κανέναν.

«Αυτοί οι ‘’superyacht’’ άνθρωποι, αυτό που θέλουν είναι να βιώσουν είναι μια αλλαγή», σχολίασε το στέλεχος.
 
ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Έρευνα: Οι 10 κορυφαίες «δεξαμενές» ταλέντων παγκοσμίως-Γιατί οι ΗΠΑ δεν είναι μία από αυτές
Χρυσός: Διατηρεί τα κέρδη του μετά την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
Ράλι στα «ασφαλή» assets, αναταράξεις σε μετοχές και ομόλογα μετά την επίθεση του Ιράν
S&P: Υποβάθμισε το αξιόχρεο του Ισραήλ εξαιτίας των «ρίσκων για την ασφάλεια»
Τριγμοί στις αγορές με φόντο τις ραγδαίες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή-Αρνητικές πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος