Powered by

Νέοι «πονοκέφαλοι» Volkswagen από το diesel-gate

Η Volkswagen AG θα υποχρεωθεί να επιβαρυνθεί με ένα ποσό- έκπληξη, ύψους περίπου 2,5 δισ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο, καθώς τα σχέδια για αγορά ή ανακατασκευή πετυχημένων αμερικανικών αυτοκινήτων ντίζελ, τα οποία όμως έχουν τα προβλήματα που δημιούργησε το “ντίζελ-γκέιτ” αποδεικνύεται πιο περίπλοκη από ό,τι αναμενόταν, προκαλώντας συνολικά ζημιές 25 δισ. ευρώ από το σκάνδαλο που ξέσπασε πριν από μια διετία.

Η έξτρα αυτή επιβάρυνση θα εξαφανίσει περισσότερα από τα μισά κέρδη της Volkswagen που ανήλθαν σε 4,45 δισ. ευρώ αυτή την περίοδο, σύμφωνα με τρεις εκτιμήσεις των αναλυτών που συνέλεξε το πρακτορείο Bloomberg. Οι πρόσθετες προβλέψεις θα επηρεάσουν τα λειτουργικά αποτελέσματα στην τριμηνιαία έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας που έχει έδρα το Βόλφσμπουργκ της Γερμανίας.

Η αύξηση των οικονομικών προβλημάτων της VW έρχεται 15 μήνες μετά την επίτευξη συμφωνίας με τις αρχές των ΗΠΑ για την αγορά ή την ανακατασκευή περίπου 500.000 μολυσμένων οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων Golf, Jetta και Audi A3. Η Volkswagen δήλωσε την Παρασκευή ότι τα σχέδια εξελίσσονται για να διαρκέσουν πολύ περισσότερο και ήταν τεχνικά πολύ πιο σκληρά από ό, τι αναμενόταν. Οι επιπλοκές, τις οποίες η εταιρεία δεν διευκρίνισε λεπτομερώς, ανέρχονται σε περίπου 5.000 ευρώ ανά αυτοκίνητο.

Οι μετοχές της Volkswagen, οι οποίες δεν ανέκαμψαν από την κρίση, υποχώρησαν έως και 4% στα 132,85 ευρώ και υποχώρησαν 1,6% στις 11:41 στη Φρανκφούρτη. Αυτό συγκρίνεται με πτώση κατά 0,6% στο δείκτη Stoxx Europe 600 Automobiles & Parts.
 
ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Ολοταχώς για... ανακωχή ΗΠΑ και Κίνα-Ολοκλήρωσαν την εμπορική συμφωνία που διαμορφώθηκε στην Γενεύη
Έτοιμη για εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ η Ε.Ε.-«Όλες οι επιλογές παραμένουν στο τραπέζι»
Γερμανία: Υποχώρηση του καταναλωτικού κλίματος λόγω αυξημένης προθυμίας για αποταμίευση
Η Shell διαψεύδει τα σενάρια εξαγοράς της BP-«Καμία πρόθεση για πρόταση»
Χρυσός: Κέρδη για το πολύτιμο μέταλλο με το βλέμμα σε Μέση Ανατολή και Fed-Στα 3.340 δολάρια η ουγγιά
O Τραμπ θα ανακοινώσει πρόωρα τον αντικαταστάτη του Πάουελ-Πιέσεις στο δολάριο
Κίνα: Επενδύει στην κατανάλωση για να ενισχύσει την οικονομία
Σε κρίσιμο σταυροδρόμι το ευρώ-Πλησιάζει το όριο του 1,2 δολαρίου
Ανάκαμψη για την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία με ώθηση από υβριδικά και EVs
Bloomberg: Έτοιμη για αντίποινα η Ε.Ε. εάν οι ΗΠΑ επιβάλουν βασικούς δασμούς