Powered by

Η Ford θα κατασκευάσει αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα

Η Ford Motor και η Lyft ανακοίνωσαν την Τετάρτη πως θα δημιουργήσουν αυτοοδηγούμενα οχήματα για την υπηρεσία συνεπιβατισμού. Όπως επισημαίνει η Wall Street Journal, αυξάνεται ο αριθμός των συμμαχιών μεταξύ αυτοκινητοβιομηχανιών και τεχνολογικών εταιριών που ανταγωνίζονται για τον έλεγχο στο δρόμο.

Οι δύο εταιρίες πρόκειται να σχεδιάσουν λογισμικό που θα επιτρέπει στα οχήματα της Ford να επικοινωνούν με τις υπηρεσίες της εφαρμογής της Lyft. Η Lyft, η οποία έχει την έδρα της στο Σαν Φρανσίσκο, προσπαθεί σε κάποιες να προλάβει την μεγαλύτερη ανταγωνίστρια, Uber Technologies, η οποία δοκιμάζει ήδη εδώ και έναν χρόνο ρομποτικά αυτοκίνητα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Lyft έχει κλείσει μια σειρά συνεργασιών με εταιρίες που αναπτύσσουν την απαραίτητη τεχνολογία, μεταξύ της οποίας και η Waymo -η μονάδα αυτοοδηγούμενων αυτοκινήτων της Alphabet- η Tata Motors, η Jaguar Land Rover και οι startups Drive.ai και NuTonomy.

Παράλληλα δημιουργεί το δικό της τμήμα ανάπτυξης αυτοοδηγούμενων αυτοκινήτων, το οποίο θα επανδρωθεί από εκατοντάδες μηχανικούς και τεχνικούς σε νέους επαγγελματικούς χώρους στην Καλιφόρνια.
Η Lyft σχεδιάζει να αναπτύξει δικό της λογισμικό και hardware, για να επιτρέψει στα οχήματα να κινούνται χωρίς να υπάρχει ανάγκη οδηγού.

Η εταιρία έχει επίσης κλείσει συνεργασία με την αντίπαλο της Ford, General Motors, η οποία επένδυσε περίπου 500 εκατ. δολάρια στην εταιρία και πρόσθεσε ένα μέλος στο συμβούλιο. Πέρυσι, η GM ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να συνεργαστεί με την Lyft για να βγάλουν αυτοοδηγούμενα ταξί στο δρόμο κάποια στιγμή φέτος, χρησιμοποιώντας τεχνολογία της startup Cruise Automation με ένα ντιλ ενός δισ. δολαρίων.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Έρευνα: Οι 10 κορυφαίες «δεξαμενές» ταλέντων παγκοσμίως-Γιατί οι ΗΠΑ δεν είναι μία από αυτές
Χρυσός: Διατηρεί τα κέρδη του μετά την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
Ράλι στα «ασφαλή» assets, αναταράξεις σε μετοχές και ομόλογα μετά την επίθεση του Ιράν
S&P: Υποβάθμισε το αξιόχρεο του Ισραήλ εξαιτίας των «ρίσκων για την ασφάλεια»
Τριγμοί στις αγορές με φόντο τις ραγδαίες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή-Αρνητικές πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος