Powered by

Έκλεισε η πολιτική συμφωνία για το ελεύθερο εμπόριο ΕΕ-Ιαπωνίας


Η Ιαπωνία και η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησαν για το ελεύθερο εμπόριο μεταξύ των οικονομιών, σηματοδοτώντας την αντιθεσή τους σε αυτό που εκλαμβάνεται ως στροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον προστατευτισμό. 

Η "πολιτική συμφωνία", η οποία υπεγράφη σήμερα στις Βρυξέλλες, την παραμονή της συνάντησης του Ντόναλντ Τραμπ με τους ηγέτες των G20 στο Αμβούργλο, περιέχει πολλούς συμβολισμούς και αφήνει ακόμα ανολοκλήρωτα κάποια σημεία της διαπραγμάτευσης, όμως οι αξιωματούχοι επιμένουν πως τα βασικά "εμπόδια" ξεπεράστηκαν αυτήν την εβδομάδα. 

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε πως η συμφωνία ολοκληρώθησε κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον  Ιάπωνα πρωθυπουργόο Σίνζο Άμπε και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιούνκερ. 

"Ολοκληρώσαμε τις πολιτικές και εμπορικές διαπραγματεύσεις ΕΕ-Ιαπωνίας", δήλωσε ο κ. Τουσκ.

Εκλεισε η πολιτική συμφωνία για το ελεύθερο εμπόριο ΕΕ-Ιαπωνίας Η πολιτική συμφωνία έκλεισε την παραμονή της Συνόδου των G20, στέλνοντας "μήνυμα" στην στροφή του Τραμπ προς τον προστατευτισμό. Εκλεισε η πολιτική συμφωνία για το ελεύθερο εμπόριο ΕΕ-Ιαπωνίας Δημοσιεύθηκε: 6 Ιουλίου 2017 - 13:28 0 1 0 0 Η Ιαπωνία και η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησαν σήμερα για το ελεύθερο εμπόριο μεταξύ των οικονομιών, σηματοδοτώντας την αντιθεσή τους σε αυτό που εκλαμβάνεται ως στροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον προστατευτισμό. Η "πολιτική συμφωνία", η οποία υπεγράφη σήμερα στις Βρυξέλλες, την παραμονή της συνάντησης του Ντόναλντ Τραμπ με τους ηγέτες των G20 στο Αμβούργλο, περιέχει πολλούς συμβολισμούς και αφήνει ακόμα ανολοκλήρωτα κάποια σημεία της διαπραγμάτευσης, όμως οι αξιωματούχοι επιμένουν πως τα βασικά "εμπόδια" ξεπεράστηκαν αυτήν την εβδομάδα.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε πως η συμφωνία ολοκληρώθησε κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Ιάπωνα πρωθυπουργόο Σίνζο Άμπε και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιούνκερ. "Ολοκληρώσαμε τις πολιτικές και εμπορικές διαπραγματεύσεις ΕΕ-Ιαπωνίας", δήλωσε ο κ. Τουσκ.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Τριγμοί στις αγορές με φόντο τις ραγδαίες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή-Αρνητικές πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία