Powered by

Η Πορτογαλία αναζητεί «νέους Ρονάλντο»

Κάτω από έναν αστραφτερό πορτογαλικό μπλε ουρανό σε άψογα πράσινους, ποδοσφαιρικούς χώρους, η πίεση για την παραγωγή του επόμενου πολυ-εκατομμυριούχου προϊόντος προς εξαγωγή, είναι μεγάλη.

Τα γήπεδα προπόνησης ποδοσφαίρου των παραδοσιακών αντιπάλων Benfica και Sporting Clube de Portugal Λισαβόνας, αποτελούν αντιπροσωπευτικά δείγματα μιας βιομηχανίας ποδοσφαίρου, που έχει εξελιχθεί στην πιο σημαντική στην αξίας 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων αγορά παικτών. Μεταξύ των φτωχότερων χωρών της Ευρώπης, η Πορτογαλία έχει την ικανότητα να στηριχθεί από το ποδόσφαιρο, χάρη στην ικανότητά της να διαμορφώνει ταλέντα.
Μόλις η περίοδος των μεταγραφών άνοιξε αυτό το μήνα στην Αγγλία, όπου διεξάγεται το πλουσιότερο πρωτάθλημα της Ευρώπης, πορτογαλικές ομάδες ή παίκτες συμμετείχαν σε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες προσφορές. Τέσσερις έχουν αλλάξει σύλλογο, έναντι χρημάτων συνολικά 160 εκατομμυρίων ευρώ (178 εκατομμύρια δολαρίων), συμπεριλαμβανομένης της Manchester City που αγόρεασε τον Ederson από την Benfica αυτό το μήνα σε τιμή που κάνει τον 23χρονο, τον πιο ακριβό τερματοφύλακα της Premier League.

"Οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι οι παίκτες μας δεν θα είναι φτηνοί επειδή έχουμε ένα καλό ιστορικό", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Benfica, Domingos Soares de Oliveira. "Μόλις τους πουλήσουμε, θέλουμε να έχουν επιτυχίες. Αν κάποιος παίκτης αποτύχει όταν τον πουλήσουμε, τότε είναι κάτι που θα επηρεάσει την ομάδα μας".
Με απλά λόγια, οι πορτογαλικές ομάδες παράγουν αθλητές για τα πιο κερδοφόρα πρωταθλήματα στον πιο πλούσιο άθλημα του κόσμου. Το έθνος των 10 εκατομμυρίων με περιορισμένο εγχώριο εισόδημα, επωφελείται από τηλεοπτικά δικαιώματα και μεταγραφές παικτών, ένα μέρος από τον παγκόσμιο πλούτο του ποδοσφαίρου. Στη συνέχεια χρησιμοποιούν τα χρήματα για να διατηρήσουν τη γραμμή παραγωγής.

Μαζί με το Πόρτο από τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη, τα τρία κορυφαία σωματεία της Πορτογαλίας πούλησαν σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια , ποδοσφαιρικά ταλέντα, κατά τα τελευταία έξι χρόνια σε ομάδες άλλων χωρών.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Τριγμοί στις αγορές με φόντο τις ραγδαίες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή-Αρνητικές πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία