Powered by

Πούτιν: Αμερικανοί χάρκες πίσω από τις προεκλογικές κυβερνοεπιθέσεις;

Αμερικανοί χάκερς θα μπορούσαν να έχουν τοποθετήσει ψευδή στοιχεία ότι η Ρωσία επενέβη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, εκτίμησε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, στη διάρκεια συνέντευξής του στο NBC News.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο και η οποία θα μεταδοθεί το βράδυ, όμως αποσπάσματά της έχουν δοθεί στον Τύπο, ο Πούτιν αναφέρει ότι για πολιτικούς λόγους χάκερς από τις ΗΠΑ ίσως να τοποθέτησαν στοιχεία ώστε να φανεί ότι η Μόσχα ευθύνεται για τις κυβερνονεπιθέσεις στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. 
 
"Οι χάκερς μπορεί να είναι παντού. Μπορεί να είναι στη Ρωσία, την Ασία (...) ακόμη και στην Αμερική, τη Λατινική Αμερική", είπε ο Ρώσος Πρόεδρος. "Παρεμπιπτόντως μπορεί να υπάρχουν χάκερς και στις ΗΠΑ, οι οποίοι πολύ έντεχνα και επαγγελματικά έριξαν το φταίξιμο, όπως λέμε, στη Ρωσία", πρόσθεσε. 
 
"Μπορείτε να φανταστείτε κάτι τέτοιο; Εν μέσω μιας πολιτικής μάχης. Με βάσει κάποιους υπολογισμούς ήταν βολικό για εκείνους να διαρρεύσουν τις πληροφορίες αυτές, οπότε τις διέρρευσαν, κατηγορώντας τη Ρωσία. Θα μπορούσατε να φανταστείτε κάτι τέτοιο; Εγώ μπορώ", τόνισε ο Πούτιν. 
 
Σε χθεσινή του ομιλία στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης ο Πούτιν κατήγγειλε ότι οι κατηγορίες περί κυβερνοεπιθέσεων από τη Μόσχα είναι "επιζήμια κουτσομπολιά".

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ