Powered by

Η Third Point πιέζει για μεγάλες αλλαγές στην Nestle

Η Nestle έχει βρεθεί στο στόχαστρο του hedge fund του ακτιβιστή επενδυτή Dan Loeb, Third Point, το οποίο έχει «χτίσει» μερίδιο αξίας άνω των 3,5 δισ. δολαρίων στην μεγαλύτερη εταιρία τροφίμων στον κόσμο.

Ο Loeb έχει στην κατοχή του περίπου 40 εκατ. μετοχές και κάποια options στην εταιρία με έδρα στην Ελβετία, σύμφωνα με επιστολή του επενδυτή. Το fund του έχει πρόθεση να ενθαρρύνει τη διοίκηση να «επιδιώξει μια μεγαλύτερη αίσθηση επείγουσας δράσης», με την πώληση του μεριδίου που κατέχει στην L’Oreal, με την αύξηση της μόχλευσης για επαναγορές μετοχών και με την επαναξιολόγηση του χαρτοφυλακίου της, μεταξύ άλλων.

«Παρότι αδιαμφισβήτητα έχει το χαρτοφυλάκιο με τις καλύτερες τοποθετήσεις στη βιομηχανία καταναλωτικών, συσκευασμένων αγαθών, οι μετοχές της Nestle έχουν εμφανίσει σημαντικά κατώτερες επιδόσεις από τις περισσότερες μετοχές εταιριών καταναλωτικών προϊόντων στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη», τόνισε η Third Point στην επιστολή της. «Είναι σπάνιο να βρεις μια επιχείρηση με την ποιότητα της Nestle, με τόσους πολλούς δρόμους για βελτίωση», πρόσθεσε.

Η Nestle έχει στην κατοχή της περίπου το 23,2% του κολοσσού στα καλλυντικά, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε το Bloomberg. Το μερίδιο αυτό είναι χρηματιστηριακής αξίας περίπου 27 δισ. δολαρίων. Πέραν της πώλησης αυτής της τοποθέτησης, η Third Point επιθυμεί η Nestle να «χτενίσει» το χαρτοφυλάκιό της -περισσοτέρων από 2.000 μαρκών- για πιθανές πωλήσεις και να εξετάσει «σταδιακά αυξανόμενες, επιπρόσθετες αποκτήσεις σε προηγμένες κατηγορίες με υψηλή ανάπτυξη».

Τέλος, η εταιρία κάλεσε την Nestle να θέσει επίσημο στόχο για λειτουργικό περιθώριο 18 με 20% μέχρι το 2020.
Εκπρόσωπος της Nestle δεν έχει σχολιάσει.

Η Third Point, γνωστή για το γεγονός ότι εστιάζει σε αμερικανικές και ιαπωνικές εταιρίες, πρόσφατα έχει στραφεί σε επενδυτικές ευκαιρίες στην Ευρώπη, σύμφωνα με την επιστολή που συνέταξε για το πρώτο τρίμηνο.

«Βλέπουμε περισσότερες ευκαιρίες στην Ευρώπη, λόγω των ισχυρών και των βελτιούμενων οικονομικών στοιχείων, μια τάση που πιθανότατα θα συνεχιστεί τώρα που οι γαλλικές εκλογές έχουν περάσει χωρίς απρόοπτα», τόνισε στο γράμμα της.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Τριγμοί στις αγορές με φόντο τις ραγδαίες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή-Αρνητικές πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία