Powered by

Η Audi ανακαλεί κι άλλα ντίζελ στην Ευρώπη

Οι προσπάθειες της Audi να βγει από το σκάνδαλο εκπομπών ρύπων που ταλαιπωρεί τη μητρική της Volkswagen, για πάνω από έναν χρόνο, δεν πάνε και τόσο καλά, καθώς η εταιρεία εντόπισε ακόμη περισσότερα οχήματα που ενδέχεται να παραβιάζουν τον νόμο στην Ευρώπη.

Περίπου 24.000 Α8 sedan και τετράπορτα Α7 που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2010 και 2013 πρόκειται να ανακληθούν, λόγω «ανωμαλιών» που ανακαλύφθηκαν στις δοκιμές εκπομπών και έδειξαν πως τα μοντέλα μπορεί να εκπέμπουν μέχρι και τους διπλάσιους ρύπους σε σύγκριση με το όριο, γνωστοποίησε η Audi με ανακοίνωσή της.

«Ο λόγος είναι πως η ταχύτητα του κινητήρα μπορεί να επηρεαστεί θετικά από το λογισμικό του κιβωτίου ταχυτήτων», υποστήριξε η αυτοκινητοβιομηχανία σύμφωνα με το Bloomberg.

Το πρόβλημα μπορεί να διορθωθεί με μια ενημέρωση του λογισμικού που διαρκεί περίπου 30 λεπτά και μετά την οποία τα αυτοκίνητα της Audi θα συμμορφώνονται με τα ευρωπαϊκά πρότυπα για τις εκπομπές, τόνισε η εταιρία.
Η Audi συμφώνησε με τις γερμανικές ρυθμιστικές αρχές σε μια ανάκληση οχημάτων που θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα και αφορά σε 14.000 μόνο στην εγχώρια αγορά της.

Τα νέα ευρήματα αποτελούν πλήγμα για τα εμβληματικά μοντέλα της αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία συνδράμει το μεγαλύτερο μέρος των κερδών της VW και είναι σημαντική στο να «απορροφήσει» το χτύπημα που έχει υποστεί η μητρική από το σκάνδαλο που της έχει κοστίσει μέχρι στιγμής 22,6 δισ. ευρώ.

Από τα περίπου 11 εκατ. ντίζελ του ομίλου της Volkswagen που έχουν επηρεαστεί από το παράνομο λογισμικό παγκοσμίως, στην Audi μέχρι στιγμής αντιστοιχούν περίπου τα 2,1 εκατ. οχήματα.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ