Yuval Dvir: Ώρα για την στρατηγική της ανατροπής
12:10 - 16 Ιουνίου 2017
Πώς θα επέλθει ισορροπία μεταξύ τεχνολογίας, του ανθρώπινου ρόλου, της λειτουργίας, της στρατηγικής και των διαδικασιών ενός οργανισμού; Η τεχνολογία είναι τόσο καλή, όσο οι άνθρωποι που την εφαρμόζουν. Αυτό πηγάζει από την κουλτούρα, η οποία εκφράζεται από την ηγεσία ενός οργανισμού.
Καθώς οι εξελίξεις είναι ραγδαίες είναι σημαντικό οι επιχειρήσεις να αντιληφθούν ότι είναι η ώρα για να ακολουθήσουν συγκεκριμένες στρατηγικές για να μπορέσουν να φέρουν την ανατροπή μέσω της τεχνολογίας και να ηγηθούν στον τομέα τους. Aυτά ανέφερε ο Yuval Dvir, Head of EMEA Online Partnerships, Google Cloud της Google, τον οποίο παρουσίασε η Cablenet Business στο 7th Information & Communication Conference & Exhibition.
H Google ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια έχει δώσει έμφαση στο να προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία στους χρήστες της παρέχοντας τους εργαλεία, έξυπνα τα οποία έχουν τη δυνατότητα να μαθαίνουν και να εξελίσσονται. Με χρήστες που ξεπερνούν το 1 δισεκ. αυτή τη στιγμή έχει καταφέρει να δημιουργεί προϊόντα προγραμματικά, τα οποία προκύπτουν από τις συνεχείς εξελισσόμενες ανάγκες των χρηστών σε μια πλατφόρμα και να φέρει την ανατροπή στο μοντέλο της, το οποίο άλλοτε περιοριζόταν σε μια απλή μηχανή αναζήτησης.
Συνδυάζοντας την καινοτομία με την επιχειρηματική της ανάπτυξη η Google κατέληξε σε επιλογές που έχουν δυνατότητες εξατομίκευσης, είναι ευέλικτες και δίνουν έμφαση στην ισορροπία μεταξύ νοημοσύνης ανθρώπων και μηχανών έτσι ώστε να βρίσκεται στην κορυφή του ψηφιακού κόσμου.
Σε ένα μοντέλο όπου αναδύονται συνεχώς νέες τεχνολογίες η ισορροπία τεχνολογίας με τα δεδομένα ενός οργανισμού (ρόλο ηγεσίας και προσωπικού, λειτουργία, στρατηγική και διαδικασίες) είναι αναγκαία.
Ο κόσμος βιώνει γρήγορες και απρόβλεπτες αλλαγές και θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι ζούμε όλοι πια ψηφιακά για τη δόμηση στρατηγικής για την επίτευξη της απαραίτητης ισορροπίας.
Η συνταγή για αυτό δεν περιλαμβάνει μόνο ένα συστατικό αλλά ένα συνδυασμό πραγμάτων. Από τη σύλληψη της ιδέας, την υλοποίηση της, τη δυνατότητα επίλυσης προβλημάτων και υψηλού επιπέδου προσαρμοστικότητας στους ραγδαίους ρυθμούς ανάπτυξης, οι εταιρείες θα πρέπει να εστιάσουν στα πραγματικά ζητήματα που τις αφορούν, να ακολουθήσουν πρακτικές λύσεις και να σταματήσουν να ασχολούνται τόσο πολύ με τις διαδικασίες και τα τεχνικά ζητήματα και να οδηγήσουν ανάλογα τις συμπεριφορές για ουσιαστικά αποτελέσματα και αποδόσεις.
Τεχνολογίες όπως AI (τεχνητή νοημοσύνη) και ML (μηχανική μάθηση) είναι οι τελευταίες τεχνολογικές τάσεις που δίνουν μια άλλη διάσταση της γνώσης και πρακτικής στον εργασιακό χώρο και είναι σημαντικό να αναληφθούν οι πρωτοβουλίες, που θα συμβάλουν στην επίτευξη μιας ισορροπία στον εργασιακό χώρο.