Powered by

Στην Αθήνα ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ ενόψει Eurogroup

Στην Αθήνα αναμένεται τη Δευτέρα 12 Ιουνίου ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών.
 
Ο κ. Μπρούνο Λε Μερ, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Έλληνα ομόλογό του και τον διοικητή της ΤτΕ.

Τις προηγούμενες μέρες ο Μπρούνο Λε Μερ ολοκλήρωσε έναν μεγάλο κύκλο επαφών με κορυφαίους παράγοντες των δανειστών, και επιδιώκει την επίτευξη μιας συμφωνίας για το ελληνικό χρέος, που θα έχει ως κεντρικό άξονα την αναπτυξιακή διάσταση και θα κινείται -σύμφωνα με το περιβάλλον του- στις μεγάλες αρχές μιας αντιμετώπισης του χρέους.

Η επίσκεψη του Γάλλου ΥΠΟΙΚ πραγματοποιείται σε μια στιγμή, κατά την οποία σε εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες ενόψει του Eurogroup της ερχόμενης Πέμπτης με την εκταμίευση της επόμενης δόσης να βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ, τονίζοντας ότι θεωρεί εφικτή την έξοδο της Ελλάδας, ίσως και φέτος.

Στο μεταξύ, ο Ελληνας Υπουργός Οικονομικών κατά το κλείσιμο της συζήτησης για τα προαπαιτούμενα χθες, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι στις 15 Ιουνίου θα κλείσει η νέα συμφωνία και θα έχει θετικά αποτελέσματα για την ανάπτυξη, τις επενδύσεις, τα βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα μέτρα, αλλά και καλύτερη σαφήνεια για τον μηχανισμό στήριξης μετά το πρόγραμμα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τι σημαίνουν για την ελληνική οικονομία τα υπερπλεονάσματα του 2024
Κ. Mητσοτάκης: Επιστροφή ενός ενοικίου σε ενοικιαστές κάθε Νοέμβριο και €250 καθαρά σε 1,5 εκατ. συνταξιούχους και ΑΜΕΑ
Νίκος Παπαθανάσης: Μια ακόμη διεθνής αντικειμενική αναγνώριση η αναβάθμιση από Standard & Poor’s
Νέα αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από S&P-Σε ΒΒΒ με σταθερές προοπτικές το ελληνικό αξιόχρεο
Στις αγορές για άντληση €250 εκατ. το ελληνικό δημόσιο με δεκαετές ομόλογο
Στο 2,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάρτιο-«Άλμα» 54,5% στο αέριο, «βουτιά» 23,3% στο λάδι
Στα €5,26 δις το εμπορικό έλλειμμα το πρώτο δίμηνο στην Ελλάδα-Μειώθηκε κατά 5,6%
Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι υπέρ της ενιαίας αντίδρασης Ε.Ε. απέναντι στους δασμούς Τραμπ
Πόσο θα επηρεάσουν την Ελλάδα οι δασμοί του Τραμπ-Οι επιπτώσεις στις εξαγωγές, ποιοι κλάδοι επηρεάζονται
Οι ελληνικοί προορισμοί με τη μεγαλύτερη αύξηση απευθείας ξενοδοχειακών προκρατήσεων το 2025