Powered by

Βρετανία: Ξανά στο επίκεντρο της προεκλογικής το Brexit

Με την έμφαση να επιστρέφει στο Brexit συνεχίστηκε σήμερα η προεκλογική εκστρατεία στη Βρετανία.

Μιλώντας το μεσημέρι στο Μίντλεσμπρο, η Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι κάλεσε τους ψηφοφόρους να τη στηρίξουν στις εκλογές της 8ης Ιουνίου ώστε να μπορέσει να εκπληρώσει την «υπόσχεση» του Brexit.
 
Η κα Μέι επανέλαβε την προειδοποίηση ότι ο αντίπαλός της για την πρωθυπουργία Τζέρεμι Κόρμπιν δεν είναι προετοιμασμένος για να αντιμετωπίσει τους Ευρωπαίους εταίρους στις διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσουν μόλις 11 ημέρες μετά από τις εκλογές.
 
Επανέλαβε επίσης ότι η ίδια είναι η μόνη που μπορεί να πετύχει την καλύτερη δυνατή συμφωνία με την ΕΕ για το μέλλον της Βρετανίας, σημειώνοντας ότι το Brexit φέρνει «τεράστιες» ευκαιρίες για τη χώρα.
 
Λίγο αργότερα, από το Μπάσιλντον του Έσεξ, ο Τζέρεμι Κόρμπιν, ο ηγέτης των Εργατικών δήλωσε ότι είναι έτοιμος για τις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους, κατηγορώντας την κυβέρνηση των Συντηρητικών ότι έχει δημιουργήσει ένα «τοξικό κλίμα» με τους Ευρωπαίους ενόψει των συνομιλιών.
 
Σημείωσε ότι η μη συμφωνία με τους Ευρωπαίους είναι η χείριστη δυνατή συμφωνία, διαχωρίζοντας τη θέση του από εκείνη της κ. Μέι που έχει πει ότι η μη συμφωνία για τη μελλοντική σχέση Βρετανίας-ΕΕ είναι προτιμότερη μίας κακής συμφωνίας.
 
Ο ηγέτης των Εργατικών επέκρινε επίσης την κυβέρνηση για το ότι δεν έχει παράσχει άμεσες εγγυήσεις για τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών που κατοικούν στη Βρετανία. Όπως είπε, μία κυβέρνηση Εργατικών θα παρείχε άμεσα αυτές τις εξασφαλίσεις στους Ευρωπαίους κατοίκους.
 
Οι ομιλίες έγιναν υπό την αίσθηση που έχει προκαλέσει νεότερη δημοσκόπηση για την εφημερίδα Times, σύμφωνα με την οποία το προβάδισμα των Συντηρητικών έχει μειωθεί σε 3% (42%-39%), από το 24% στην έναρξη της προεκλογικής περιόδου.
 
Η κα Μέι, δεχόμενη επιθετικές ερωτήσεις από δημοσιογράφους για το κατά πόσο η μείωση του προβαδίσματός της οφείλεται στην επανάληψη «κοινοτοπιών» στις ομιλίες της, απάντησε μεταξύ άλλων ότι η μόνη δημοσκόπηση που μετρά είναι αυτή που θα προκύψει από την κάλπη στις 8 Ιουνίου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ