Powered by

RBS: «Ναι» επενδυτών σε διακανονισμό £200 εκατ.

Μια ομάδα επενδυτών της Royal Bank of Scotland γνωστοποίησε τη Δευτέρα 29 Μαΐου πως αποδέχθηκε διακανονισμό 200 εκατ. στερλινών από την τράπεζα, προκειμένου να δοθεί τέλος στην παρατεταμένη νομική διαμάχη μεταξύ των δύο μερών, λόγω κατηγοριών πως η RBS τους παραπλάνησε κατά την περίοδο που προηγήθηκε μιας έκτακτης έκδοσης δικαιωμάτων στη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Η διαφωνία σχετίζεται με ένα cash call 12 δισ. στερλινών πριν τη διάσωση της RBS από τους φορολογούμενους το 2008. Οι επενδυτές υποστήριξαν πως δεν ενημερώθηκαν για το γεγονός ότι παρέπαιαν τα οικονομικά της τράπεζας, πριν «ρίξουν» περισσότερα μετρητά. Η δίκη επρόκειτο να πραγματοποιηθεί άμεσα, διευκρινίζει το MarketWatch.

Οι επικεφαλής του RBoS Shareholders Action Group, που περιλαμβάνει 9.000 λιανικούς επενδυτές, τόνισαν σε επιστολή τους πως αποδέχθηκαν τον διακανονισμό που πρότεινε η τράπεζα, για 82 πέντε ανά μετοχή. Το ποσό είναι πολύ χαμηλότερο των δύο με 2,30 στερλινών ανά μετοχή που πλήρωσαν οι επενδυτές κατά την έκδοση δικαιωμάτων του 2008.

Εκπρόσωπος της τράπεζας αρνήθηκε να σχολιάσει.

Πάντως για την RBS αυτή η υπόθεση έχει σταθεί ανεπιθύμητος περισπασμός από τα σχέδια για την αναδιάρθρωσή της. Η τράπεζα, η οποία παραμένει στην κατοχή της κυβέρνησης κατά περισσότερο από 70%, υποστήριξε πως θα εμφανίσει του χρόνου τα πρώτα της κέρδη εδώ και σχεδόν μία δεκαετία.

Η ανάκαμψη αυτή, όμως, έχει αποδειχθεί ακριβή υπόθεση: η RBS εξάλειψε τα 45,5 δισ. στερλίνες των φορολογουμένων που πήρε για τη διάσωσή της στη διάρκεια της κρίσης, πλήρωσε πρόστιμα, απέλυσε προσωπικό και προχώρησε σε απομείωση κακών δανείων.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ