AGALI: Λικέρ εποχής

Με συνταγές της Σμυρνιάς γιαγιάς, υπομονή και αγάπη, η Χριστίνα Βιολάρη και ο σύζυγoς της Γιάννης φτιάχνουν λικέρ από φρούτα, καφέ και κανέλα.

Η επωνυμία των προϊόντων τους είναι Agali και προέκυψε μέσα από την ίδια τη διαδικασία της παραγωγής του λικέρ, η οποία χρειάζεται χρόνο. Όπως λέμε, αγάλι - αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι. 

Τα είδη των λικέρ που παρασκευάζουν εξαρτώνται από την εποχή, αφού χρησιμοποιούν πάντοτε φρέσκα φρούτα, συνήθως, δικής τους παραγωγής ή από παραγωγούς τους οποίους εμπιστεύονται. Καθόλη τη διάρκεια του έτους παράγουν μόνο τα λικέρ κανέλας, καφέ και μαστίχας Κύπρου. 

Φτιάχνουν, επίσης, λικέρ από πορτοκάλι, μανταρίνι, λεμόνι, φράουλα, κεράσι και ρόδι. 

Οι συνταγές προέρχονται από τη Σμύρνη, απ’ όπου κατάγεται η γιαγιά του Γιάννη, και πέρασαν από γενιά σε γενιά, για να βρίσκονται σήμερα στο εργαστήριο του ζευγαριού, όπου συναντούν τη σύγχρονη οινοποίηση. Τα λικέρ Agali είναι φυσικά σε χρώμα, γεύση και άρωμα, χωρίς πρόσθετα σκευάσματα και συντηρητικά. 

«Αν το λικέρ δεν αρέσει σε εμάς, τότε δεν προχωράμε στην παραγωγή του. Αν ρωτήσεις τη Χριστίνα ή εμένα ποιο είναι το αγαπημένο μας, δεν θα μπορέσουμε να απαντήσουμε. Όλα μας αρέσουν κι όλα μας γοητεύουν, έχουν όλα τη δική τους ξεχωριστή σημασία για μας, όλα πέρασαν την ίδια διαδικασία κι εμείς τη δική μας αγωνία μέχρι να τελειοποιηθούν», ομολογεί ο Γιάννης.

Η Agali, εκτός από τα λικέρ της, έχει πρόσφατα προσθέσει στην γκάμα της και το δικό της ελαιόλαδο, ενώ στόχος του ζευγαριού είναι, με αργά και σταθερά βήματα, να διευρύνει τη λίστα των παραδοσιακών προϊόντων που παράγει, απαντώντας στις ανάγκες και τις προκλήσεις της αγοράς.

«Ο κόσμος δέχτηκε, αγκάλιασε και σε μικρό χρονικό διάστημα αγάπησε τα προϊόντα μας», σημειώνει η Χριστίνα. Απόδειξη γι’ αυτό αποτελούν οι προτάσεις που έχουν για συνεργασία με καταστήματα παραδοσιακών κυπριακών προϊόντων, οι οποίες, όπως λένε, τιμούν τους ίδιους και την όλη τους προσπάθεια, η οποία στηρίζεται στην αγάπη για την παράδοση και ό,τι καλό τη χαρακτηρίζει. 

-    Ο Γιάννης παρακολούθησε μαθήματα οινοποιίας, το ζευγάρι έφτιαξε το δικό του εργαστήριο κι έτσι γεννήθηκε η Agali. 

-    Η επωνυμία Agali προέκυψε μέσα από την ίδια τη διαδικασία της παραγωγής του λικέρ, η οποία χρειάζεται χρόνο. Όπως λέμε, αγάλι - αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι. 

-    Τα λικέρ Agali φτιάχνονται από φρέσκα φρούτα, είναι φυσικά σε χρώμα, γεύση και άρωμα, χωρίς πρόσθετα σκευάσματα και συντηρητικά.

Δειτε Επισης

Πολυκαταστήματα ERA: Με ποσοστό 16,67% μπαίνει στην Gencom η Φάις, συμφερόντων της οικογένειας Πολιτικός
Άνοιξε τις πύλες του το νέο κατάστημα HUGO στο King’s Avenue Mall στην Πάφο (pics)
Η Shein μειώνει τις τιμές μετά τη συμφωνία ΗΠΑ με Κίνα-Τι θα κάνει η Temu
Η Nespresso αποκαλύπτει την συλλογή καλοκαίρι 2025
Η επόμενη μέρα της Ermes μετά την πώληση των ERA-Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες και τα περιουσιακά στοιχεία
Πήρε το «οκ» και από Apple το e-kalathi… Πότε θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία η εφαρμογή
Σώτος Τρικωμίτης: Πήραμε διαβεβαιώσεις, περιμένουμε πράξεις για την ηλεκτροκίνηση-Παραγωγικός ο διάλογος
Αλέξης Βαφεάδης: Ακούσαμε τις θέσεις του ΣΕΜΗΟ, σύντομα νέα σχέδια για ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης
ΤΟΜ: 1.300 κλήσεις πολιτών που αναμένουν ραντεβού για αερόσακο-Προχωρούν με αυξημένο ρυθμό οι αντιπροσωπείες
Frou Frou: Βλέπει σημαντική μείωση στις τιμές κακάο μέχρι τέλος 2025-Η εκτίμηση για τις επιπτώσεις του εμπορικού πολέμου