Powered by

Με αυξημένο πλεόνασμα η Γενική Κυβέρνηση

Το πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης ανήλθε στα €200.9 εκατ. κατά το τρίμηνο Ιανουαρίου- Μαρτίου 2017, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν την Τετάρτη 3 Μαΐου στη δημοσιότητα το Υπουργείο Οικονομικών και η Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου. 

Κατά την ίδια περίοδο του 2016, το πλεόνασμα ανερχόταν στα €146.3 εκατ.

Τα συνολικά έσοδα της Κυβέρνησης την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2017 ανήλθαν στο €1,66 δισ. σε σχέση με €1,59 δισ. την περσινή αντίστοιχη περίοδο, αυξημένα κατά €72 εκατ.

Ειδικότερα, τα έσοδα από τους άμεσους φόρους ήταν €481.3 εκ. σε σχέση με €483.8 εκατ. την ίδια περίοδο του 2016 μειωμένα κατά €3 εκατ. Ιδιαίτερα αυξημένα ήταν τα έσοδα από έμμεσους φόρους που ανήλθαν στα €674.7 εκατ. σε σχέση με €585.7 εκατ. την ίδια περίοδο του 2016, καταγράφοντας αύξηση €89 εκατ. 

Οι κοινωνικές εισφορές που εισπράχθηκαν ανήλθαν στα €289.2 εκατ. το τρίμηνο του 2017 σε σχέση με €262.2 την ίδια περίοδο του 2016, επίσης αυξημένες κατά €27 εκατ.

Οι συνολικές δαπάνες της Κυβέρνησης ανήλθαν σε €1,46 δισ. το πρώτο τρίμηνο του 2017, σε σχέση με €1,45 δισ. την ίδια περίοδο του 2016 αυξημένες κατά €3 εκατ.

Αναλυτικότερα, οι δαπάνες του κρατικού μισθολογίου αυξήθηκαν κατά €8 εκ. στα €398.9 εκ. σε σχέση με €390.6 εκ. την ίδια περίοδο του 2016. Οι πληρωμές σε κοινωνικές ασφαλίσεις μειώθηκαν κατά €11 εκ. στα €355 εκ. σε σχέση με €366 εκ. του πρώτους τρεις μήνες του 2016. Οι τρέχουσες μεταβιβάσεις, που περιλαμβάνουν τις κοινωνικές παροχές, αυξήθηκαν κατά €4 εκ. Στα €329.8 εκ. από €326 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2016. Οι κεφαλαιουχικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά €12 εκ. στα €35 εκ. σε σχέση με €22.9 εκ. Το 2016.

Το πρωτογενές πλεόνασμα αυξήθηκε τον Ιανουάριο-Μάρτιο του 2017 στα €295.4 εκατ. σε σχέση με €237.3 εκατ. την ίδια περίοδο του 2016.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ετήσια αύξηση 2% στο βάρος του φορτίου που μεταφέρθηκε οδικώς από και προς την Κύπρο το 2024
Έτρεξε με υπερδιπλάσιο ρυθμό από Ε.Ε. και Ευρωζώνη η κυπριακή οικονομία το πρώτο τρίμηνο-Άγγιξε το 3%
Πτωτικά έκλεισε την Τετάρτη το ΧΑΚ
Κομισιόν: Μέτρα απλοποίησης ΚΑΠ για στήριξη γεωργών-Περιορισμός διοικητικού φόρτου και ελέγχων
Καταγγελίες χωρίς στοιχεία... Στην αντεπίθεση ο ΠΔΣ για τα περί παραβίασης κυρώσεων από δικηγορικά γραφεία
Απώλειες κατέγραψε την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου
Σε επαγρύπνηση για τον σφετερισμό ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα ο ΠΔΣ-Παρακολουθεί στενά τις δικαστικές διαδικασίες
Μ. Παναγιώτου: Λύση υδατικού εντός τριετίας-Δρομολογείται η κατασκευή δύο μονάδων αφαλάτωσης
Μ. Παναγιώτου: Ενίσχυση λαϊκών αγορών με δίκαιες τιμές και μεγαλύτερη διαφάνεια-Προτεραιότητα για την αγροτική μας πολιτική
Οι πρωτοβουλίες και στόχοι του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Η.Β.-Παρουσιάστηκαν στον Ύπατο Αρμοστή της Κύπρου