Powered by

Συμφωνία αποφυγή διπλής φορολογίας για Κύπρο και Σαν Μαρίνο

Υπογράφτηκε στις 19 Μαΐου 2017 στη Λευκωσία, μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας του Σαν Μαρίνο το Πρωτόκολλο που τροποποιεί τη Σύμβαση για την Αποφυγή της Διπλής Φορολογίας αναφορικά με τους Φόρους πάνω στο Εισόδημα. 

Η υπογραφή του Πρωτοκόλλου έλαβε χώρα στο Υπουργείο Εξωτερικών, και εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας υπέγραψε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ιωάννης Κασουλίδης και εκ μέρους του Σαν Μαρίνο, ο Υπουργός Εξωτερικών, Nicola Renzi.                                     

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, το κείμενο που συμφωνήθηκε, μεταξύ των δύο κρατών θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας του Σαν Μαρίνο, δημιουργώντας το πλαίσιο ανάπτυξης σχέσεων και με άλλες χώρες. 
    
Η επικαιροποίηση, διατήρηση και η επέκταση του υφιστάμενου δικτύου Συμβάσεων Αποφυγής Διπλής Φορολογίας, οι οποίες είναι υψίστης οικονομικής και πολιτικής σημασίας, στοχεύει περαιτέρω στην ενίσχυση και προσέλκυση ξένων επενδύσεων και στην προώθηση της Κύπρου ως διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου.

«Η κυβέρνηση συνεχίζει ενεργά την προσπάθεια διεύρυνσης του ήδη ευρέος δικτύου Συμβάσεων Αποφυγής Διπλής Φορολογίας, ενισχύοντας έτσι τις διμερείς εμπορικές σχέσεις», σημειώνει καταληκτικά το Υπουργείο Οικονομικών.

Δειτε Επισης

Ναρέντρα Μόντι: Αρκετές ινδικές εταιρείες έχουν επιλέξει την Κύπρο ως πύλη στην Ευρώπη, απεριόριστες οι δυνατότητες
Νίκος Χριστοδουλίδης: Φυσικός εταίρος για τις ινδικές εταιρείες που επιθυμούν να επεκταθούν στην Ευρώπη η Κύπρος
Υπογράφουν κοινή διακήρυξη εταιρικής σχέσης Κύπρος και Ινδία-«Μια ιστορική και ουσιαστική εξέλιξη»
Ναρέντρα Μόντι: Εμπόριο, επενδύσεις και άλλοι τομείς… Σημαντική ώθηση στις σχέσεις Ινδίας-Κύπρου
Μόντι για επίσκεψη στην Κύπρο: Να επεκταθεί η συνεργασία σε τομείς όπως το εμπόριο, οι επενδύσεις και η τεχνολογία
Τεχνολογία και καινοτομία στο επίκεντρο της διμερούς ατζέντας με Μόντι-Οι προτάσεις στο τραπέζι για συνεργασία
Όλα τα αναγκαία μέτρα στα αεροδρόμια, διευθετήθηκε το θέμα της διαμονής για όλους...Η αξιολόγηση του ΣΕΑ
Τον ρόλο του κοινωνικού διαλόγου και της τριμερούς συνεργασίας τόνισε ο Γ. Παναγιώτου σε διεθνές φόρουμ
Απώλειες κατέγραψε την Παρασκευή το ΧΑΚ
Στο Συνέδριο της OLAF στο Ελσίνκι το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας