Powered by

Συμφωνία Κύπρου - Σαν Μαρίνο για αποφυγή διπλής φορολογίας

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης και ο Υπουργός Εξωτερικών, Πολιτικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης του Σαν Μαρίνο κ. Nicola Renzi υπέγραψαν σήμερα, 19 Μαΐου 2017, στην Λευκωσία, Συμφωνία μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας του Σαν Μαρίνο για την Αποφυγή της Διπλής Φορολογίας. Της υπογραφής προηγήθηκε κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο Υπουργών.

Με τη Συμφωνία, ενισχύονται περαιτέρω οι σχέσεις των δύο χωρών και διευρύνεται η συνεργασία τους σε πολλαπλά επίπεδα. 

Επιπρόσθετα, ο κ. Κασουλίδης είχε χθες και σήμερα, 18-19 Μαΐου 2017, χωριστές διμερείς συναντήσεις με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Ρωσίας, της Ελλάδας, της Γεωργίας, της Τσεχίας, της Ολλανδίας, της Ελβετίας, του Βελγίου και της Σερβίας, καθώς και με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών της Μολδαβίας και τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας, οι οποίοι βρίσκονται στην Κύπρο για την 127η Σύνοδο της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, της οποίας προήδρευσε ο Κύπριος Υπουργός.

Κατά τις συναντήσεις, έγινε ανασκόπηση των διμερών σχέσεων και εξετάστηκαν θέματα διεθνούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος. Επιπλέον, ο κ. Κασουλίδης ενημέρωσε τους Ευρωπαίους αξιωματούχους για τις εξελίξεις στη διαπραγματευτική διαδικασία για το Κυπριακό.

Δειτε Επισης

Διπλάσια από μέσο όρο Ε.Ε. η αύξηση εκπομπών αερίων θερμοκηπίου από την οικονομία στην Κύπρο
Eurostat: Αύξηση 1,3% στο ΑΕΠ της Κύπρου το πρώτο τρίμηνο 2025-Κατά 0,3% αυξήθηκε στην Ευρώπη
Ετήσια αύξηση 2% στο βάρος του φορτίου που μεταφέρθηκε οδικώς από και προς την Κύπρο το 2024
Έτρεξε με υπερδιπλάσιο ρυθμό από Ε.Ε. και Ευρωζώνη η κυπριακή οικονομία το πρώτο τρίμηνο-Άγγιξε το 3%
Πτωτικά έκλεισε την Τετάρτη το ΧΑΚ
Κομισιόν: Μέτρα απλοποίησης ΚΑΠ για στήριξη γεωργών-Περιορισμός διοικητικού φόρτου και ελέγχων
Καταγγελίες χωρίς στοιχεία... Στην αντεπίθεση ο ΠΔΣ για τα περί παραβίασης κυρώσεων από δικηγορικά γραφεία
Απώλειες κατέγραψε την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου
Σε επαγρύπνηση για τον σφετερισμό ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα ο ΠΔΣ-Παρακολουθεί στενά τις δικαστικές διαδικασίες
Μ. Παναγιώτου: Λύση υδατικού εντός τριετίας-Δρομολογείται η κατασκευή δύο μονάδων αφαλάτωσης