Powered by

Reuters: Η Β. Κορέα πίσω από την κυβερνοεπίθεση;

Νέα στοιχεία για την κυβερνοεπίθεση που επηρέασε 200.000 υπολογιστές σε 150 χώρες έρχονται στην δημοσιότητα και αναφέρουν πως είναι πιθανόν πίσω από αυτή να κρύβεται η Βόρεια Κορέα!

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, οι εταιρείες πληροφορικής Symantec και Kaspersky ανακοίνωσαν ότι εξετάζουν στοιχεία που υποδεικνύουν ότι η ομάδα Lazarus, η οποία σχετίζεται με την Βόρεια Κορέα, ενδεχομένως να οργάνωσε την επίθεση αυτή.

Αυτό που έκανε τις δύο εταιρείες να μιλούν για εμπλοκή της ομάδας Lazarus ήταν το γεγονός ότι εντόπισαν τεχνικές λεπτομέρειες σε μια πρώιμη εκδοχή του ιού WannaCry ίδιες με έναν ιό που κατασκευάστηκε από την ομάδα αυτή, η οποία ενεπλάκη στην επίθεση το 2014 κατά της Sony αλλά και το «ηλεκτρονικό ριφιφί» ύψους 81 εκατ. δολαρίων σε μια τράπεζα του Μπαγκλαντές το 2016.

Η ομάδα Lazarus εξάλλου είναι γνωστή για την απαίτησή της να της καταβάλλονται λύτρα σε Bitcoin.

Αν και ο κοινός κώδικας δεν σημαίνει πάντα ότι πίσω από δύο διαφορετικές επιθέσεις κρύβονται οι ίδιες ομάδες - καθώς μπορεί κάποιος χάκερ να χρησιμοποίησε τον κώδικα της ομάδας Lazarus για να ρίξει «στάχτη στα μάτια» των διωκτικών αρχών - ο κώδικας αυτός φαίνεται να έχει αφαιρεθεί από την τελευταία έκδοση του WannaCry, γεγονός που σύμφωνα με την Kaspersky αποδυναμώνει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό και άλλοι ερευνητές να ψάξουν για παρόμοιες ομοιότητες και να προσπαθήσουν να βρουν περισσότερα στοιχεία για την προέλευση του WannaCry» ανέφερε σε ανάρτησή της η εταιρεία Kaspersky.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

 

Δειτε Επισης

Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ