Πλήθος ενδιαφερομένων στην πρώτη έκθεση franchise
13:42 - 26 Απριλίου 2017

Πάνω από εικοσιπέντε εκθέτες από την Κύπρο και το εξωτερικό -εκπροσωπώντας διάφορους εμπορικούς κλάδους και υπηρεσίες- φιλοξενήθηκαν στην πρώτη έκθεση franchise στο νησί, μία πρωτοβουλία του ΕΒΕ Λευκωσίας.
Τα εγκαίνια της Mediterranean Franchise Fair τέλεσαν ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Λευκωσίας Στέλιος Αναστασιάδης και ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.
Όπως δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης κατά την τελετή εγκαινίων της Mediterranean Franchise Fair, «Στόχος και επιδίωξη του ΕΒΕ Λευκωσίας είναι η συγκεκριμένη έκθεση να καταστεί θεσμός στην πρωτεύουσα η οποία εξελίσσεται σταδιακά σε ένα σημαντικό επιχειρηματικό πυρήνα που καταφέρνει να ελκύει επενδύσεις από το εξωτερικό. Ευελπιστούμε λοιπόν ότι μια προσπάθεια που ξεκίνησε δειλά φέτος, θα έχει την ανταπόκριση που αναμένουμε ώστε να επεκταθεί και να αποκτήσει ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών μέσα στα επόμενα χρόνια».
«Ως Δήμος Λευκωσίας, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον που θα δώσει ώθηση στην τοπική οικονομία και θα προσελκύσει εταιρείες του εξωτερικού. Θεωρούμε ότι ήδη υπάρχουν απτά, θετικά αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας ειδικά σε ότι αφορά τον τομέα του franchise. Είμαστε μάλιστα βέβαιοι ότι τα επόμενα χρόνια οι καρποί των προσπαθειών αυτών θα είναι ακόμα μεγαλύτεροι καθώς, λόγω και των έργων υποδομής που πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή στη Λευκωσία, η πόλη θα αποκτήσει ένα νέο πρόσωπο που θα την καταστήσει μια πραγματική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, ικανή να προσελκύσει νέες και μεγαλύτερες επενδύσεις», δήλωσε ο κ. Γιωρκάτζης.
Μέσα από την έκθεση, οι εκθέτες και εταιρείες αλλά και μεμονωμένοι επιχειρηματίες είχαν την ευκαιρία να αντλήσουν παραδείγματα από πετυχημένες πρακτικές στον τομέα του franchise, να πληροφορηθούν για τις ευκαιρίες που προσφέρονται στον τομέα τόσο στην Κύπρο όσο και στις γειτονικές χώρες, αλλά και να διεξάγουν επαγγελματικές συναντήσεις. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της έκθεσης ξένοι και Κύπριοι ειδικοί για το franchise μίλησαν για το θεσμό και έδωσαν πρακτικές πληροφορίες σε όσους ενδιαφέρονται να εμπλακούν επιχειρηματικά στο συγκεκριμένο κλάδο.
Κύριος χορηγός της έκθεσης ήταν ο CIPA και χορηγός η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα.