Powered by

Βρετανία: Φρένο λόγω εκλογών σε δράσεις για μικρές επιχειρήσεις

Χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις, που έχουν δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα από τις πρόσφατες αλλαγές στους φόρους μη οικιακής περιουσίας στη Βρετανία, αντιμετωπίζουν νέα ταλαιπωρία μετά το φρένο που μπήκε σε ένα προγραμματισμένο πακέτο ελάφρυνσης 300 εκατ. στερλινών από τον προϋπολογισμό, εξαιτίας των πρόωρων γενικών εκλογών.

Νωρίτερα φέτος η κυβέρνηση δέχθηκε πιέσεις ώστε να αναλάβει δράση επάνω στους φόρους μη οικιακής περιουσίας, αφότου η αναπροσαρμογή στις αξίες των βρετανικών ακινήτων έπληξε τους ιδιοκτήτες καταστημάτων, εστιατορίων και παμπ, σε τμήματα της χώρας όπου οι τιμές των ακινήτων αυξήθηκαν.

Σύμφωνα με τον Guardian, σε ορισμένες περιοχές σημειώθηκαν άνοδοι μέχρι και 152% στις φορολογητέες αξίες.

Η εφημερίδα μεταδίδει πως, παρά τις ελπίδες ότι η στήριξη θα δρομολογούνταν άμεσα, σε λίγες μόνο εβδομάδες, και παρότι οι αρχές έχουν ολοκληρώσει τις συμβουλευτικές διαδικασίες για το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος εφαρμογής, εκπρόσωπος των αρχών επιβεβαίωσε πως η επόμενη κυβέρνηση είναι που θα αναλάβει το έργο, κάτι που πιθανώς θα οδηγήσει σε αναταραχή αρκετών μηνών.

«Τα κεφάλαια αρωγής συζητήθηκαν και σχεδιάστηκαν για να βοηθήσουν εκείνους που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος», ανέφερε ο Mark Rigby της CVS. Ο ειδικός επεσήμανε πως η καθυστέρηση είναι σοβαρό πρόβλημα για τις εταιρίες και πρόσθεσε πως «αποτελεί δυστυχή επίπτωση των γενικών εκλογών και θα προκαλέσει σοβαρή ανησυχία σε μικρές επιχειρήσεις που ήδη αγχώνονται για τα βάρη που σηκώνουν».

Η αξία των επαγγελματικών ακινήτων συνήθως προσαρμόζεται κάθε πέντε χρόνια, αλλά αυτή τη φορά καθυστέρησε δύο χρόνια λόγω της οικονομικής επιβράδυνσης. Η τελευταία ανατίμηση, η οποία τέθηκε σε εφαρμογή το 2010, βασίστηκε σε τιμές του 2008, κάτι που εξηγεί για ποιο λόγο κάποιες επιχειρήσεις έχουν δει απότομες ανόδους στους φόρους μη οικιακής περιουσίας που βασίζονται στις αξίες εμπορικών ιδιοκτησιών.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ