Powered by

Βρετανία: Φρένο λόγω εκλογών σε δράσεις για μικρές επιχειρήσεις

Χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις, που έχουν δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα από τις πρόσφατες αλλαγές στους φόρους μη οικιακής περιουσίας στη Βρετανία, αντιμετωπίζουν νέα ταλαιπωρία μετά το φρένο που μπήκε σε ένα προγραμματισμένο πακέτο ελάφρυνσης 300 εκατ. στερλινών από τον προϋπολογισμό, εξαιτίας των πρόωρων γενικών εκλογών.

Νωρίτερα φέτος η κυβέρνηση δέχθηκε πιέσεις ώστε να αναλάβει δράση επάνω στους φόρους μη οικιακής περιουσίας, αφότου η αναπροσαρμογή στις αξίες των βρετανικών ακινήτων έπληξε τους ιδιοκτήτες καταστημάτων, εστιατορίων και παμπ, σε τμήματα της χώρας όπου οι τιμές των ακινήτων αυξήθηκαν.

Σύμφωνα με τον Guardian, σε ορισμένες περιοχές σημειώθηκαν άνοδοι μέχρι και 152% στις φορολογητέες αξίες.

Η εφημερίδα μεταδίδει πως, παρά τις ελπίδες ότι η στήριξη θα δρομολογούνταν άμεσα, σε λίγες μόνο εβδομάδες, και παρότι οι αρχές έχουν ολοκληρώσει τις συμβουλευτικές διαδικασίες για το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος εφαρμογής, εκπρόσωπος των αρχών επιβεβαίωσε πως η επόμενη κυβέρνηση είναι που θα αναλάβει το έργο, κάτι που πιθανώς θα οδηγήσει σε αναταραχή αρκετών μηνών.

«Τα κεφάλαια αρωγής συζητήθηκαν και σχεδιάστηκαν για να βοηθήσουν εκείνους που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος», ανέφερε ο Mark Rigby της CVS. Ο ειδικός επεσήμανε πως η καθυστέρηση είναι σοβαρό πρόβλημα για τις εταιρίες και πρόσθεσε πως «αποτελεί δυστυχή επίπτωση των γενικών εκλογών και θα προκαλέσει σοβαρή ανησυχία σε μικρές επιχειρήσεις που ήδη αγχώνονται για τα βάρη που σηκώνουν».

Η αξία των επαγγελματικών ακινήτων συνήθως προσαρμόζεται κάθε πέντε χρόνια, αλλά αυτή τη φορά καθυστέρησε δύο χρόνια λόγω της οικονομικής επιβράδυνσης. Η τελευταία ανατίμηση, η οποία τέθηκε σε εφαρμογή το 2010, βασίστηκε σε τιμές του 2008, κάτι που εξηγεί για ποιο λόγο κάποιες επιχειρήσεις έχουν δει απότομες ανόδους στους φόρους μη οικιακής περιουσίας που βασίζονται στις αξίες εμπορικών ιδιοκτησιών.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Πέτερ Ντίλοφ: Ισχυρό θεμέλιο για οικονομική σταθερότητα η ένταξη της Βουλγαρίας στην ευρωζώνη
Ανοίγει την στρόφιγγα και μοιράζει περισσότερες από δύο τρις στερλίνες στα Υπουργεία η Ρέιτσελ Ριβς
Οι αγορές χρυσού των Κεντρικών Τραπεζών τον Απρίλιο-Επιβράδυνση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα
Αναθεωρήθηκε ανοδικά η αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης-Στο 0,6% το πρώτο τρίμηνο
Υπό πίεση οι τιμές ακινήτων στη Βρετανία-Πτώση 0,4% τον Μάιο
Μειώθηκαν βιομηχανική παραγωγή και εξαγωγές στη Γερμανία τον Απρίλιο
Morgan Stanley: Πώς μια ήπια ύφεση θα εντείνει τη δυναμική της αμερικανικής αγοράς
Θετικός σε πιθανή εμπορική συμφωνία με Ε.Ε. ο Τραμπ-«Ελπίζουμε να επιτευχθεί, αλλιώς θα επιβληθούν δασμοί»
Αύξηση στις γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες παρά τους δασμούς Τραμπ τον Απρίλιο
Διατηρεί τα κέρδη ο χρυσός-Με το βλέμμα στη Fed οι traders