Powered by

Ενας γκουρού της NASA στο δυναμικό της Apple

Στην αναζήτηση ταλέντων έχει αποδυθεί η Apple προκειμένου να προχωρήσει την προσπάθειά της επάνω στην τεχνητή κι επαυξημένη πραγματικότητα. Η κατασκευάστρια των iPhone προσέλαβε έτσι τον Jeff Norris, έναν ειδικό στις νέες αυτές τεχνολογίες που προέρχεται από τους κόλπους της NASA. Εργο του θα είναι να βοηθήσει τον αμερικανικό κολοσσό να φτιάξει καινοτόμα προϊόντα

Ο Norris ίδρυσε το Γραφείο Επιχειρήσεων Καινοτομίας της NASA, όπου έκανε προσπάθειες να ανοίξει νέους δρόμους στον έλεγχο διαστημοπλοίων και ρομπότ στο διάστημα μέσω εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας.
Μπήκε στην Apple νωρίτερα μέσα στο έτος, ως προϊστάμενος της ομάδας επαυξημένης πραγματικότητας υπό τον Mike Rockwell. Η ομάδα του Rockwell εργάζεται στο project της κατασκευής των γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας καθώς και των μελλοντικών εκδόσεων του iPhone.

Τα καθήκοντα του Norris στη NASA συμπεριελάμβαναν την κατασκευή ειδικών ακουστικών για επιστήμονες ώστε να μπορούν να έχουν ζωντανή εικόνα από τον Αρη.

Ο Norris μπήκε στη NASA το 1999 και είχε βοηθήσει στη δημιουργία λογισμικού για τον έλεγχο των εξερευνήσεων στον Αρη από το έδαφος.

Καμιά άλλη τεχνολογία δεν έχει συνεπάρει τον CEO της Apple, Tim Cook, όσο αυτή της επαυξημένης πραγματικότητας. Μάλιστα έχει παρομοιάσει τις δυνατότητές της με αυτές του smartphone, προβλέποντας ότι ο κόσμος θα έχει εμπειρίες επαυξημένης πραγματικότητας σε καθημερινή βάση.

Η Apple ευελπιστεί να φέρει τη νέα αυτή τεχνολογία στην αγορά από το 2018.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ