Powered by

Παραιτείται λόγω Συρίας ο CEO της LafargeHolcim

Η γαλλοελβετική εταιρία οικοδομικών υλικών, LafargeHolcim, ανακοίνωσε σήμερα πως ο διευθύνων σύμβουλος Eric Olsen αποσύρεται από τη θέση του στις 15 Ιουλίου, παρότι εσωτερική έρευνα δεν έδειξε αδικοπραγία από πλευράς του σε ό,τι αφορά στις δραστηριότητες της εταιρίας στη Συρία το 2013 και το 2014.

Σε ανακοίνωσή του, ο Olsen εξήγησε πως η απόφαση να παραιτηθεί «οδηγείται από την πεποίθησή μου πως θα συνδράμει στην επίλυση των ισχυρών εντάσεων που έχουν πρόσφατα ανακύψει γύρω από την υπόθεση της Συρίας».

«Παρότι σε καμία περίπτωση δεν είχα ανάμειξη, δεν είχα καν γνώση, για οποιαδήποτε αδικοπραγία, πιστεύω πως η αποχώρησή μου θα συνδράμει στην επιστροφή της ηρεμίας σε μια εταιρία που έχει εκτεθεί για μήνες με αυτή την υπόθεση», δήλωσε.

Όπως υπενθυμίζει το MarketMatch, τον περασμένο μήνα η LafargeHolcim αποκάλυψε προκαταρκτικά ευρήματα εσωτερικής έρευνας επάνω σε δραστηριότητές της στη Συρία το 2013 και το 2014, που συνδέονται με υποτιθέμενες πληρωμές προς κάποιες ένοπλες ομάδες, με σκοπό τη διασφάλιση της προστασίας εργαζομένων της σε εργοστάσιο.

«Φαίνεται από την έρευνα πως η τοπική εταιρία προσέφερε κεφάλαια σε τρίτα μέρη για να κλείσει συμφωνίες με μια σειρά από αυτές τις ένοπλες ομάδες, περιλαμβανομένων μερών κατά των οποίων είχαν θεσπιστεί κυρώσεις, προκειμένου να διατηρηθούν οι δραστηριότητες και να διασφαλιστεί ασφαλές πέρασμα εργαζομένων και προμηθειών από και προς το εργοστάσιο», είχε γνωστοποιήσει τότε η LafargeHolcim.

Σε σημερινή ανακοίνωση, η εταιρία επεσήμανε πως «μια σειρά μέτρων που είχαν ληφθεί για να συνεχιστούν με ασφάλεια οι δραστηριότητες στο συριακό εργοστάσιο ήταν απαράδεκτα και έγιναν σημαντικά σφάλματα κρίσης, που ήταν αντικρουόμενα στον ισχύοντα κώδικα δεοντολογίας».

«Έπειτα από εκτεταμένη έρευνα, το συμβούλιο συμπέρανε ότι ο Eric Olsen δεν είναι υπεύθυνος, ούτε πιστεύεται πως γνώριζε, για οποιαδήποτε αδικοπραγία που εντοπίστηκε στο πλαίσιο αυτής της έρευνας», πρόσθεσε η εταιρία.

Έρευνα για το διάδοχο του CEO πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα, ανέφερε η LafargeHolcim και συμπλήρωσε πως ο πρόεδρος του συμβουλίου, Beat Hess, θα οριστεί προσωρινός διευθύνων σύμβουλος μετά την αποχώρηση του Olsen.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ