powered by cbn INB-DIGITAL-EDITIONS LOGO-PNG-108

Λονδίνο: Πτώση 1,5% στις τιμές των κατοικιών τον Απρίλιο

Οι τιμές των κατοικιών στο Λονδίνο κατέγραψαν τη μεγαλύτερη ετήσια πτώση των τελευταίων οκτώ ετών τον Απρίλιο.

Η μέση τιμή υποχώρησε κατά 1,5% στις 636.777 στερλίνες (748.928 ευρώ) αυτόν τον μήνα, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.

Όπως ανακοίνωσε η Rightmove Plc τη Δευτέρα, η πτώση αυτή είναι η μεγαλύτερη από τον Μάιο του 2009 σε ετήσια βάση.

Σε σχέση με τον Μάρτιο, η μέση τιμή διολίσθησε κατά 2%.

Η αγορά του Λονδίνου έχει υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα από το Brexit και τις αυξήσεις των φόρων.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η μεγαλύτερη πτώση τιμών καταγράφηκε στις πλούσιες περιοχές της βρετανικής πρωτεύουσας, στο 4,2%. Στα πιο φθηνά προάστια, οι τιμές ενισχύθηκαν κατά 1,7%.

«Αν και η υπόλοιπη χώρα απολαμβάνει μια ανοιξιάτικη άνοδο, με τις περισσότερες περιοχές να γνωρίζουν μια έκρηξη τιμών και νέα ρεκόρ, ορισμένα μέρη της αγοράς του Λονδίνου συνεχίζουν την προσαρμογή» ανέφερε ο διευθυντής της Rightmove, Μάιλς Σίπσαϊντ.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Ροή Ειδήσεων

Hellenic Bank Χορηγός Ροής INB
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
;