Powered by

Η Apple υπόσχεται “πράσινα” iPhone στο άμεσο μέλλον

Στην Έκθεση Περιβαλλοντικής Ευθύνης της, η Apple ανακοίνωσε τα σχέδιά της να γίνει πιο «πράσινη» – λέγοντας ότι θα σταματήσει να εξορύσσει τα υλικά για τα προϊόντα της.

Τα υλικά εξορύσσονται, μετατρέπονται σε προϊόντα, και συχνά καταλήγουν στις χωματερές μετά τη χρήση. Στη συνέχεια, η διαδικασία ξεκινά απ’ την αρχή και εξορύσσονται περισσότερα υλικά από τη γη για να φτιαχτούν νέα προϊόντα. Πιστεύουμε ότι ο στόχος μας θα πρέπει να είναι μια κλειστή εφοδιαστική αλυσίδα, όπου τα προϊόντα κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας μόνο ανανεώσιμους πόρους ή ανακυκλωμένα υλικά» αναφέρει η έκθεση.

Ο στόχος αυτός είναι εξαιρετικά φιλόδοξος για την Apple, ιδιαίτερα καθώς η εταιρεία δεν ξέρει πώς θα υλοποιηθεί – τουλάχιστον για την ώρα.

Η Λίζα Τζάκσον, αντιπρόεδρος περιβάλλοντος και κοινωνικών πρωτοβουλιών της Apple, είπε στο VICE news ότι «στην πραγματικότητα κάνουμε κάτι εξαιρετικά σπάνιο για μας – να ανακοινώνουμε έναν στόχο προτού να έχουμε βρει συνολικά πώς θα τον υλοποιήσουμε».

Αλλά εκτός από τη θετική συμβολή στο περιβάλλον, η επαναχρησιμοποίηση υλικών θα είναι καλή και από οικονομικής άποψης για την Apple.

«Ένα εντελώς ανακυκλωμένο smartphone θα βοηθήσει την Apple να αυξήσει την αφοσίωση των καταναλωτών με οικολογική συνείδηση προς την ίδια. Επιπλέον, θα συμβάλλει στη μείωση του κόστους παραγωγής της εταιρείας μέσω της χρησιμοποίησης εξαρτημάτων από παλαιότερα τηλέφωνα» είπε στο CNBC ο Φρανσίσκο Τζερόνιμο, διευθυντής ερευνών ευρωπαϊκών κινητών συσκευών στην IDC.

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

 

Δειτε Επισης

Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ