Powered by

Προς επανέναρξη οι πτήσεις Ρωσίας - Αιγύπου

Ο Υπουργός Μεταφορών της Αιγύπτου θα μεταβεί στη Ρωσία, όπου αναμένεται να υπογράψει την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου συμφωνίες πρωτοκόλλου για επανέναρξη των πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίες είχαν διακοπεί το 2015, μετά την πτώση ρωσικού αεροσκάφους λόγω έκρηξης βόμβας στο εσωτερικό του, μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς, επικαλούμενο πηγές στην Αίγυπτο και τον αρμόδιο Υπουργό της Ρωσίας.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκε πρόσφατα στο Κάιρο με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι και συζήτησαν, μεταξύ άλλων, το θέμα της επανέναρξης των πτήσεων.
 
Δύο πηγές από την Αίγυπτο επιβεβαίωσαν ότι ο Υπουργός θα μεταβεί την Πέμπτη στη Ρωσία, χωρίς όμως να επιβεβαιώνουν την ημερομηνία υπογραφής της συμφωνίας.
 
Οι δύο Κυβερνήσεις ενδέχεται να υπογράψουν την συμφωνία την Παρασκευή, δίνοντας έτσι το πράσινο φως για έναρξη πτήσεων πολιτικών αεροσκαφών από τη Ρωσία, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο TASS, επικαλούμενο τον Υπουργό Μεταφορών Μαξίμ Σοκολόφ.
 
«Αναμένουμε ότι [ο Αιγύπτιος Υπουργός] θα έρθει την Παρασκευή» δήλωσε ο κ. Σοκολόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA. Ερωτηθείς αν θα υπογραφεί πρωτόκολλο ασφάλειας πτήσεων με την Αίγυπτο απάντησε λέγοντας πως «αναμένουμε ότι θα υπογραφεί».
 
Η Μόσχα ανέστειλε το 2015 τις πτήσεις από και προς Αίγυπτο, μετά την έκρηξη βόμβας σε πτήση της ρωσικής Metrojet από το τουριστικό θέρετρο του Σαρμ Ελ Σέιχ, με αποτέλεσμα τον θάνατο των 224 επιβαινόντων.
 
Η βομβιστική επίθεση και η αναστολή των πτήσεων από την Ρωσία αποτέλεσαν πλήγμα για την τουριστική βιομηχανία της Αιγύπτου, που αντιμετώπιζε δυσκολίες ήδη από την ανατροπή του Προέδρου Μουμπάρακ το 2011.
 
Οι ρωσικές πτήσεις θα μπορούσαν να δώσουν σημαντική ώθηση στις τουριστικές αφίξεις στη χώρα, που παραμένουν πολύ πιο κάτω από το όριο των 14,7 εκ. που φιλοξένησε η Αίγυπτος το 2010.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πράσινο φως από Μακρόν για έξτρα φόρο στις μεγάλες εταιρείες
Προειδοποίηση αναλυτών: Παραμένει αυξημένος ο κίνδυνος ύφεσης στις ΗΠΑ
Έρευνα: Οι 10 κορυφαίες «δεξαμενές» ταλέντων παγκοσμίως-Γιατί οι ΗΠΑ δεν είναι μία από αυτές
Χρυσός: Διατηρεί τα κέρδη του μετά την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
Ράλι στα «ασφαλή» assets, αναταράξεις σε μετοχές και ομόλογα μετά την επίθεση του Ιράν
S&P: Υποβάθμισε το αξιόχρεο του Ισραήλ εξαιτίας των «ρίσκων για την ασφάλεια»
Τριγμοί στις αγορές με φόντο τις ραγδαίες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή-Αρνητικές πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα