Powered by

ΔΝΤ: Προκλήσεις οι παραγωγικότητα και γήρανση του πληθυσμού

Δύο μεγάλες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν προκειμένου να επιτευχθεί βιώσιμη ανάπτυξη στην Ασία είναι η δημογραφία και η παραγωγικότητα, έκρινε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
 
Η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και η Κίνα θα χρειαστεί να λάβουν μέτρα για να αντιμετωπίσουν την ταχεία γήρανση του πληθυσμού, επισήμανε η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια ομιλίας της σε ένα σεμινάριο στο Τόκιο.
 
Η αύξηση της παραγωγικότητας είναι επίσης ένα πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν όλες οι χώρες της Ασίας, τόνισε η ίδια.
 
Η Λαγκάρντ ανέφερε ακόμη ότι μπορούν να γίνουν περισσότερα στην Ιαπωνία προκειμένου να βελτιωθεί η πρόσβαση στους παιδικούς σταθμούς και γενικά τη φροντίδα των παιδιών, να μειωθούν οι ώρες εργασίας και να προωθηθεί η ισότητα της αμοιβής για δουλειά ίσης αξίας (σ.σ. για τους άνδρες και τις γυναίκες).

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Έξαλλος με Πάουελ ο Τραμπ...«Έχουμε έναν άνθρωπο που είναι απλώς ένα πεισματάρικο μουλάρι και ένας ηλίθιος άνθρωπος»
Σε νέο ρεκόρ η Wall Street λόγω συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας στο εμπόριο
Ολοταχώς για... ανακωχή ΗΠΑ και Κίνα-Ολοκλήρωσαν την εμπορική συμφωνία που διαμορφώθηκε στην Γενεύη
Έτοιμη για εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ η Ε.Ε.-«Όλες οι επιλογές παραμένουν στο τραπέζι»
Γερμανία: Υποχώρηση του καταναλωτικού κλίματος λόγω αυξημένης προθυμίας για αποταμίευση
Η Shell διαψεύδει τα σενάρια εξαγοράς της BP-«Καμία πρόθεση για πρόταση»
Χρυσός: Κέρδη για το πολύτιμο μέταλλο με το βλέμμα σε Μέση Ανατολή και Fed-Στα 3.340 δολάρια η ουγγιά
O Τραμπ θα ανακοινώσει πρόωρα τον αντικαταστάτη του Πάουελ-Πιέσεις στο δολάριο
Σε κρίσιμο σταυροδρόμι το ευρώ-Πλησιάζει το όριο του 1,2 δολαρίου
Ανάκαμψη για την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία με ώθηση από υβριδικά και EVs