powered by

Ο Συνεργατισμός, το Ρόδον και το corporate banking

Η ανακοίνωση για έναρξη των εργασιών ανακαίνισης του ξενοδοχείου «Ρόδον» στον Αγρό με δανεισμό από την Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα, ουσιαστικά σηματοδοτεί και ένα άλλο βήμα. Είναι μία από τις πρώτες απτές ενδείξεις της στροφής του Συνεργατισμού προς το corporate banking, όπως είχαμε ξαναγράψει.
Ο οργανισμός δεν θα δανειοδοτήσει μόνο τις εργασίες ανακαίνισης και επέκτασης του ξενοδοχείου αλλά αναλαμβάνει ολόκληρη την αναχρηματοδότηση της εταιρείας Αναπτύξεως Αγρού «Η Πρόοδος» ∆ηµόσια Λτδ συνολικού ύψους 4,6 εκατ. ευρώ. 

Διαβάστε ακόμα: Θέμα ημερών η είσοδος Cablenet στην κινητή
 
Η συγκεκριμένη συμφωνία είναι μία από αρκετές αντίστοιχες που έκανε ο Συνεργατισμός το τελευταίο διάστημα στα πλαίσια επέκτασης των πιστωτικών του δραστηριοτήτων στο corporate banking. 
 
Στο τέλος Ιουνίου 2017 η εταιρεία Πρόοδος είχε συνολικές υποχρεώσεις 4.273.801 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2,1 εκατ. αφορούσαν δόσεις μακροπρόθεσμων δανείων και άλλες 812 χιλ. ευρώ τραπεζικά παρατραβήγματα και τρέχουσες δόσεις μακροπρόθεσμων δανείων.  Τα συνολικά έξοδα χρηματοδότησης για το 2016 είχαν ανέλθει σε 138 χιλ.  
 
Μιλώντας στο InBusinessNews, o διευθυντής λιανικής τραπεζικής περιφέρειας Τροόδους Θεόδουλος Πετούσης, εξήγησε πως «Η Προόδος» είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση στην περιοχή αφού λειτουργεί μία μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα και η ολοκλήρωση των έργων θα δώσει νέα πνοή στην περιοχή ενώ θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για περίπου 100 άτομα. 
 
Η προσπάθεια μας είναι να αυξήσουμε το μερίδιο αγοράς που έχουμε στην περιοχή και να επεκτείνουμε τον πρωταγωνιστικό ρόλο ου ήδη έχουμε στην αγορά, σχολίασε ο κ. Πετούσης. Σ’ αυτό το πλαίσιο, στελέχη του οργανισμού στην περιοχή και στα πλαίσια συνεργασίας με τη Rabobank, επισκέπτονται Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις με τις οποίες προσπαθούν να βρουν συμβιβαστικές λύσεις για κάλυψη των τρεχούσων αναγκών τους μέσω διευκολύνσεων με ευνοϊκά επιτόκια. 
 
Ο κ. Πετούσης αποκάλυψε ακόμα πως ο Συνεργατισμός βρίσκεται πολύ κοντά στην έκδοση προϊόντων τα οποία θα στοχεύουν ειδικά για αγροτικές επιχειρήσεις, όπως θα είναι η κάρτα του αγρότη και στοχευμένα δανειοδοτικά προϊόντα. Παράλληλα, στο στόχαστρο του Συνεργατισμού βρίσκονται και διάφορα κυβερνητικά έργα στην περιοχή όπως είναι η δημιουργία πνευμονολογικής κλινικής στην Κυπερούντα. Επίσης στην Τριμίκλινη ο Συνεργατισμός θα δημιουργήσει κέντρο μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε μία ακόμα προσπάθεια να στηρίξει τις επιχειρήσεις της υπαίθρου. 
 
Κληθείς να σχολιάσει το ζήτημα που δημιουργήθηκε με το κλείσιμο υποκαταστημάτων του Συνεργατισμού στις ορεινές περιοχές και τα παράπονα που υπήρξαν από ηλικιωμένους κατοίκους, εξήγησε πως πλέον όχι μόνο έχουν μισθώσει λεωφορεία που μεταφέρουν όσους έχουν ανάγκη στα υποκαταστήματά τους αλλά σε κάποιες περιπτώσεις, υπάλληλοι του οργανισμού επισκέπτονται οι ίδιοι, πελάτες τους που δεν μπορούν να μετακινηθούν. Την ίδια ώρα, ο οργανισμός συνεχίζει και την κοινωνική του δράση, τότε σε σχέση με διάφορες εκδηλώσεις που γίνονται στην περιοχή όσο και σε προσωπικό επίπεδο για άτομα που το έχουν ανάγκη. 

Διαβάστε ακόμα: Γιώργος Φλούρος: Στο δυναμικό του Ομίλου GAP Vassilopoulos

Δειτε Επισης

Αφήνει ανοικτό παράθυρο για εξαγορές από την Τράπεζα Κύπρου ο Πανίκος Νικολάου-«Υπάρχουν επιλογές...»
Μαγνητίζει η Τράπεζα Κύπρου-Διαφοροποίηση μετοχικής βάσης με προσέλκυση ξένων funds και θεσμικών επενδυτών
Προς αποκλιμάκωση η εμπορική ένταση μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου-Τι συμφώνησαν ΗΠΑ και Κίνα
Consulco: Οι αποδόσεις πρώτου τριμήνου του 2025 για το London Credit Fund
Τράπεζα Κύπρου: Κέρδη €117 εκατ. και ρεκόρ νέου δανεισμού ύψους €842 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2025
Προς αναθεώρηση τα business plans των ελληνικών τραπεζών-Τι έδειξαν τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου
Γιορτή του κυπριακού επιχειρείν...Πλησιάζει η τελετή απονομής των 17ων IN Business Awards
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για το brain gain-Τα κίνητρα, οι διευκολύνσεις και το κέρδος για την Κυπριακή Δημοκρατία
Πώς προχωρά η απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της Ancoria Bank από τον Κώστα Κλεάνθους
Τι προτείνουν οκτώ επιχειρηματίες και η στρατηγική Χαράλαμπου Προύντζου για το κέντρο της Λευκωσίας