powered by

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο στην Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας 2017 ανοίγει φέτος στην Κύπρο με την εκδήλωση Disrupt Cyprus: Where Ideas Meet, την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, από τις 18:00 το απόγευμα, στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. 

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν κορυφαίοι ομιλητές, αναγνωρισμένοι επιχειρηματίες,  επενδυτές και άλλοι οι οποίοι θα μιλήσουν για πρακτικά επιχειρηματικά θέματα με στόχο να καθοδηγήσουν με παραδείγματα, να εμπνεύσουν με καλές πρακτικές και να συμβάλουν στη διάδοση μίας επιχειρηματικής κουλτούρας που αναδεικνύει και επιβραβεύει τη δημιουργία, την καινοτομία και την εξωστρέφεια.

Καλεσμένοι στο φετινό Disrupt Cyprus είναι: 

  • O κ. Γιώργος Βαρδαξόγλου, Strategic Partnership Manager της “Innoetics” της ελληνικής spin-off η οποία διαθέτει την κορυφαία τεχνολογία συνθετικής ομιλίας μέσω υπολογιστή και φωνητικών εντολών (text to speech) και που από τον Ιούλιο 2017 αποτελεί μέλος του ομίλου της “Samsung”.
  • Οι κ.κ. Κώστας Μάντζιαρης και Γιώργος Βαρέλογλου ιδρυτές της ελληνικής startup “Mindworks”, που το 2015, ως το ταχύτερα αναπτυσσόμενο digital marketing agency της Ελλάδας, εξαγοράσθηκε από τη “Dentsu Aegis Network” και μετονομάστηκε σε  “isobar & iProspect Greece”. 
  • Ο κ. Ίων Τσάκωνας Διευθύνων Σύμβουλος του επενδυτικού ταμείου “PJ Tech Catalyst” και επικεφαλής της Πειραιώς “Private Equity Partners”. Στο χαρτοφυλάκιο συμμετοχών της PJ Tech Catalyst βρίσκονται σημαντικά ελληνικά startups μεταξύ των οποίων οι  “Pollfish”, “PvPro”, “Inaccess”, “ASA Recycling”, “Centaur Analytics” και “Intale”.

    Επιπρόσθετα, στο Disrupt Cyprus o Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου θα παρουσιάσει ευκαιρίες ενίσχυσης και χρηματοδότησης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο κ. Δημήτρης Δημητρίου, Βουλευτής ΔΗΣΥ, ο κ. Παναγιώτης Σεντόνας, Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, ο κ. Χρύσανθος Τσουρούλλης, Γενικός Διευθυντής Συγκροτήματος «Δίας» και «Τηλεόρασης Σίγμα», ο Καθηγητής Γιώργος Μπούστρας, Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και η κα Άννα Κουκκίδη – Προκοπίου, Eκπρόσωπος Tύπου του υποψήφιου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νικόλα Παπαδόπουλου. 

Την εκδήλωση θα ανοίξουν ο ιδρυτής του διοργανωτή, μη κερδοσκοπικού οργανισμού Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC), κ. Μιχάλης ΣΤΑΓΚΟΣ και ο Acting Director του GEN Cyprus, κ. Γιάννης ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ.

Στο πλαίσιο του “Disrupt Cyprus” θα πραγματοποιηθεί ο τελικός του επιχειρηματικού διαγωνισμού Disrupt Cyprus Cup III, κατά τον οποίο οι φιναλίστ startups θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους ζωντανά σε κριτική επιτροπή και στο κοινό, με στόχο να διεκδικήσουν έπαθλα συνολικής αξίας 30.000€ που περιλαμβάνουν:

— Eιδικό Βραβείο του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου 

— Συμμετοχή στον παγκόσμιο τελικό του διαγωνισμού Future Agro Challenge που θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη, με έπαθλα αξίας 2.000.000$

— Συμμετοχή στον παγκόσμιο τελικό του διαγωνισμού Clean Tech Open, Global Ideas Competition που θα γίνει στο Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ, με έπαθλα αξίας 5.000.000$ 

— Premium συμβουλευτική υποστήριξη σε οικονομικά, λογιστικά και νομικά θέματα επιχειρήσεων, ευγενική προσφορά της KPMG Cyprus

— Premium συμβουλευτική υποστήριξη σε θέματα επικοινωνίας, ευγενική προσφορά της mscomm 

Το Disrupt Cyprus συνδιοργανώνεται από τους Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC) και το Παγκόσμιο Δίκτυο Επιχειρηματικότητας Κύπρου (GEN Cyprus) σε συνεργασία με τη Startup Cyprus και τη way out communications.

Χορηγοί είναι η Ελληνική Τράπεζα, η KPMG Cyprus και o Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου και υποστηρικτές το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, η LANITIS, η NESCAFE και η mscomm. 

Χορηγοί επικοινωνίας είναι το Capital Today και το capital.com.cy

Για την πληροφορίες και ηλεκτρονική εγγραφή στο Disrupt Cyprus: Ideas Forward

https://2017disruptcyprus.eventbrite.com

Για συμμετοχή στον διαγωνισμό Disrupt Cyprus Cup III

www.id-gc.org/cup 

Πληροφορίες  htsitouras@industrydisruptors.org

Δειτε Επισης

Χάσμα και ολοταχώς προς αδιέξοδο για την ΑΤΑ-Κρατά ζωντάνη στον... αναπνευστήρα την προοπτική ο Παναγιώτου
ΠΔΣ: Συνδιοργανωτής Οικουμενικής Συνδιάσκεψης Ελλήνων Νομικών για κράτος δικαίου και τεχνητή νοημοσύνη
Στην William Grant & Sons «The Famous Grouse» και «Naked Malt»-Στην κυπριακή αγορά από την Laiko Cosmos Trading
Πότε ανοίγει ξανά η πύλη καταχώρησης των 260 αιτήσεων για την ηλεκτροκίνηση-Πού κυμαίνοντα τα ποσά των χορηγιών
Το ICAEW παρουσιάζει το Next Generation ACA-Η μεγαλύτερη αλλαγή των τελευταίων 30 ετών
Ν. Χριστοδουλίδης: Κομβικής σημασίας για τον κυπριακό τουρισμό το 2025-Το κλειδί για συνέχιση της εξελικτικής του πορείας
Η Capital.com ενισχύει την προστασία των πελατών της Ε.Ε. με ασφαλιστική κάλυψη €1 εκατ.
Κέντρο Φροντίδας και κατοικιών για ΑμεΑ συνολικού προϋπολογισμού μέχρι €2 εκατ. από τον όμιλο Eurobank
Θ. Μιχαηλίδης: Ανάγκη για ανοίγματα και σε άλλες δυνητικές αγορές...Μπορεί να γίνει αντίστοιχη με του Η.Β. η γερμανική
Πάνω από 1000 συμμετέχοντες στο Διεθνές Συνέδριο Ναυτιλιακή Κύπρος-Στο επίκεντρο κρίσιμα θέματα της ναυτιλιακής βιομηχανίας