powered by

Πλησίασαν το €0,5 δισ. τα έσοδα της πλοιοδιαχείρισης

Κατά 3% αυξήθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2017 τα έσοδα του κλάδου πλοιοδιαχείρισης στην Κύπρο, σε σχέση με το δεύτερο εξάμηνο του 2016, αγγίζοντας τα €472 εκατ.

Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα της Έρευνας Πλοιοδιαχειριστριών Εταιρειών για το πρώτο εξάμηνο του 2017, που δημοσίευσε την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.
 
Η έρευνα, η οποία αφορά τις διασυνοριακές συναλλαγές των εταιρειών πλοιοδιαχείρισης κατοίκων Κύπρου, συμπεραίνει ότι μεγάλο ποσοστό των υπηρεσιών του κλάδου, που αφορούν κυρίως διαχείριση πληρωμάτων και τεχνική (μηχανολογική) συντήρηση πλοίων, παρέχονται προς εταιρείες στην Ευρώπη, και αφορούν κυρίως πλοία που είναι εγγεγραμμένα σε ξένα νηολόγια.
 
Οι πληρωμές του κλάδου προς το εξωτερικό παρουσίασαν οριακή μείωση κατά 1%, και αφορούν κυρίως μισθούς και έξοδα εκπαίδευσης πληρωμάτων.

Δειτε Επισης

Υιοθετήστε μια Κυψέλη: «Bee-come a hero» για τις μέλισσες και το περιβάλλον με αυτή την ομαδική δραστηριότητα
Εξαντλήθηκαν οι θέσεις για το πρόγραμμα «Generative Artificial Intelligence: From Hype to Business Impact»
Ν. Χριστοδουλίδης: Μετατρέπεται σε state of the art το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας-«Είναι πρότυπο»
Γιορτή του κυπριακού επιχειρείν...Πλησιάζει η τελετή απονομής των 17ων IN Business Awards
Ιδρύει κοινωφελές ίδρυμα στη Νέα Υόρκη και ενισχύει την διεθνή παρουσία του το Ινστιτούτο Κύπρου
Μ. Δαμιανός: Η Κύπρος αναδεικνύεται κόμβος παροχής εξειδικευμένων ιατρικών υπηρεσιών-Εγκαινιάστηκε το El Greco
Alphakat: Εργοστάσιο πυρόλυσης πλαστικών στην Κόσιη-Η εναλλακτική και ορθολογική διαχείριση αποβλήτων
Ξεκίνησε ο Σύνδεσμος Κυπρίων Επαγγελματιών Ελλάδας-«Εφαλτήριο για από κοινού ανάπτυξη»
Η Κύπρος φιλοξένησε την ετήσια τελετή «Collectives» του Conservation Collective
Ενισχύουν τη συνεργασία τους ΚΣΕΕΚ και AIAD-Πού αποσκοπεί το MoU που υπέγραψαν