Μόνο για ταξίδια και ρούχα οι κυπριακές online αγορές

Τρίτη από το τέλος κατατάσσεται η Κύπρος στους ευρωπαϊκούς δείκτες  αναφορικά με τις διαδικτυακές αγορές.  Οι Κύπριοι φαίνεται να μην προτιμούν τις αγορές μέσω διαδικτύου, με εξαίρεση τις κατηγορίες ρουχισμού και διακοπών.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, οι Κύπριοι και οι Κύπριες πραγματοποιούν αγορές μέσω διαδικτύου σε ποσοστό 38%, που είναι πολύ χαμηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσω όρο, ο οποίος καθορίζεται στο 67% για τους άνδρες και στο 65% για τις γυναίκες, με βάση δεδομένα του 2016. 

Στον συγκεκριμένο τομέα, η Κύπρος βρίσκεται λίγο πιο πάνω από τη Ρουμανία (19%/17%) και τη Βουλγαρία (26%/28%) που καταλαμβάνουν την τελευταία και προτελευταία θέση αντίστοιχα. 

Διαβάστε ακόμα: ​​​​​​Τσακισμένη η ραχοκοκκαλιά της οικονομίας

Ψηλά στα online ταξίδια
Σύμφωνα με τη Eurostat, στην μόνη κατηγορία, στην οποία οι Κύπριοι ξεπερνούν τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και κατατάσσονται στην 9η θέση είναι οι αγορές εισιτηρίων για ταξίδια και κρατήσεις για διαμονές σε ξενοδοχεία.  Βάσει των δεδομένων,  59% των γυναικών στην Κύπρο προβαίνουν σε τέτοιες αγορές, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των Κυπρίων είναι 55%. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εν λόγω κατηγορία ο ευρωπαϊκός μέσο όρο είναι 52% για τους άνδρες και 51% για τις γυναίκες. Στην συγκεκριμένη κατηγορία πρώτο κατατάσσεται το Λουξεμβούργο, ακολουθούμενο από τη Δανία και τη Σουηδία. 

 

 

Αγορές ειδών ρουχισμού
Βάσει των δεδομένων  της Eurostat, στην online αγορά ειδών ρουχισμού, η Κύπρος κατατάσσεται στη 19η θέση Ευρωπαϊκά, καθώς βρίσκεται λίγο πιο κάτω από το μέσο της κατηγορίας.  Εδώ, περισσότερες αγορές μέσω internet πραγματοποιούν οι Κύπριες σε ποσοστό 61% (στο 68% ο μέσος όρος) έναντι του 44% των ανδρών συμπατριωτών μας  (56% μέσος όρος).

Διαβάστε ακόμα: Mediterranean Beach Hotel: Κλείνει για ανακαίνιση και νέο πύργο

Πίσω στις υπόλοιπες κατηγορίες
Πέραν των δυο πιο πάνω κατηγοριών,  στις υπόλοιπες οι Κύπριοι φαίνεται να μην προτιμούν τις διαδικτυακές αγορές, καθώς κατατάσσονται πολύ πιο κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσω όρο (ηλεκτρονικός εξοπλισμός, ταινίες/μουσική, είδη σπιτιού)
Μάλιστα σε μια από αυτές (Tickets for events) η χώρα μας κατατάσσεται στην τελευταία θέση!

Η ευρωπαϊκή τάση

Πάντως, σύμφωνα με τα δεδομένα, σε μεγαλύτερο ποσοστό, οι γυναίκες στην Ευρώπη τείνουν να αγοράζουν περισσότερα ρούχα μέσω διαδικτύου, έναντι των ανδρών, οι πλείστοι εκ των οποίων εστιάζουν στα ηλεκτρονικά προϊόντα.

Όπως προκύπτει, η χρήση του διαδικτύου για online αγορές είναι λίγο πιο συχνή μεταξύ των γυναικών απ 'ό, τι στους άνδρες. Ωστόσο,  όπως προαναφέρθηκε, το τι αγοράζουν διαφέρει ανάμεσα στα δύο φύλα. Το 2016, ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών από ό, τι οι άνδρες αγόρασε ρούχα μέσω του διαδικτύου (68% των γυναικών έναντι 56% των ανδρών), ενώ ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό ανδρών αγόρασε ηλεκτρονικό εξοπλισμό (17% των γυναικών και 31 % των ανδρών).

Μικρότερες ανάμεσα στα δύο φύλα είναι διαφορές για την αγορά online ταινιών (20% των γυναικών και 26% των ανδρών), των ειδών οικιακής χρήσης (43% και 45%), των κρατήσεων και της διαμονής (51% και 52%).
 

Δειτε Επισης

Νέος διευθυντής του ΣΟΔΑΠ ο Γιάγκος Τσίβικος-Στο επίκεντρο το νοικοκύρεμα του οργανισμού και η αύξηση πωλήσεων
Ετήσια αύξηση 3,9% στις παραδόσεις αγελαδινού γάλακτος
Ανοίγει η Μακαρίου...Οι νέες ρυθμίσεις με την πλειοψηφική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκωσίας
Lidl: Στον δρόμο για να γίνει το ισχυρότερο movement brand στην Ευρώπη με νέα ταυτότητα η CRIVIT
Toyota: Κατασκευάζει κορυφαία μοντέλα με ρίζες στον μηχανοκίνητο αθλητισμό
CP Herbalist και Columbia Confectionery επιστρέφουν μόνιμα στο My Mall Limassol
Πολυκαταστήματα ERA: Με ποσοστό 16,67% μπαίνει στην Gencom η Φάις, συμφερόντων της οικογένειας Πολιτικός
Άνοιξε τις πύλες του το νέο κατάστημα HUGO στο King’s Avenue Mall στην Πάφο (pics)
Η Shein μειώνει τις τιμές μετά τη συμφωνία ΗΠΑ με Κίνα-Τι θα κάνει η Temu
Η Nespresso αποκαλύπτει την συλλογή καλοκαίρι 2025