Ρευστό σε τιμή «ευκαιρίας»

Με τις Μη Εξυπηρετούμενες Χορηγήσεις να μειώνονται με ρυθμούς χελώνας και τις καταθέσεις να αυξάνονται, τα τραπεζικά ιδρύματα έχουν συσσωρεύσει στα χαρτοφυλάκια τους μεγάλο όγκο ρευστού που σε ορισμένες περιπτώσεις αποτελεί βαρυσήμαντο κόστος λόγω των αρνητικών επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Σε μια προσπάθεια να αυξήσουν τις εξυπηρετούμενες χορηγήσεις τους και «ξεφορτωθούν» ρευστό, οι τράπεζες προσεγγίζουν δανειολήπτες – επιχειρήσεις οι οποίες στην μέχρι τώρα πορεία τους έχουν αποδείξει ότι είναι τυπικοί στην αποπληρωμή των δανείων τους και χωρίς καθυστερήσεις. 

Με μη δεσμευτικά συμβόλαια προσεγγίζουν και μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους εταιρείες ανάπτυξης γης προσφέροντας τους δάνεια των 10 ή και 20 εκατομμυρίων ευρώ με πολύ ευνοϊκούς όρους. Με την εν λόγω προσφορά επιχειρηματικών δανείων τα τραπεζικά ιδρύματα επιδιώκουν από την μια να αποσπάσουν πελάτες από άλλα τραπεζικά ιδρύματα ή να «ξεφορτωθούν» ρευστό που έχει συγκεντρωθεί στα χαρτοφυλάκια τους.

Σε ορισμένες περιπτώσεις οι εταιρείες είναι συγκρατημένες καθώς θέλουν να παραμείνουν τυπικές στις αποπληρωμές των δανείων τους και αρνούνται την χορήγηση του δανείου. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο την επανάληψη φαινομένων του παρελθόντος όπου εταιρείες έπαιρναν χορηγήσεις με ευνοϊκούς όρους και στο τέλος της ημέρας δεν ήταν σε θέση να τις αποπληρώσουν. 

Δειτε Επισης

Τα βαρυσήμαντα μηνύματα στην τελετή απονομής των 17ων IN Business Awards
Η έξυπνη και γεμάτη νόημα ανάρτηση της Ελληνικής για την Γιορτή της Μητέρας-«Αν η μαμά ήταν κάρτα…»
Μαξιμαλιστικές προσεγγίσεις από συντεχνίες και προς θερμό καλοκαίρι στα εργασιακά με καυτή πατάτα την ΑΤΑ
Τρικούβερτος καβγάς Κουμή-Καρούσου στα social media…Η κόντρα και η αφορμή για να διασταυρώσουν τα ξίφη τους
Παζαράκι PwC Foundation με πολλαπλασιαστικό όφελος
Η καθηλωτική εμπειρία του Μιχάλη Αντωνίου που δεν περιγράφεται με λόγια (pics)
«Ο επαγγελματικός καθαρισμός στα καλύτερά του» και τα εύσημα από Χριστόδουλο Αγκαστινιώτη
Σε δείπνο με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και στελεχών της διοίκησης της Eurobank ο Νίκος Χριστοδουλίδης
Ελληνική-Eurobank: Ποιο θα είναι το… σπίτι της ενοποιημένης τράπεζας;
Η… συγχώνευση ξεκίνησε από τους εθελοντές