Τέλος εποχής για τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου

Ιστορική χαρακτηρίζεται η 9η Ιανουαρίου για την Τράπεζα Κύπρου καθώς αποτέλεσε την τελευταία ημέρα κατά την οποία η μετοχή της έτυχε διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών μετά την απόφαση της Τράπεζας να προχωρήσει στην εισαγωγή της μετοχής της ιθύνουσας εταιρείας Bank of Cyprus Holding plc στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. 

Αποτέλεσε επίσης και την τελευταία ημέρα κατά την οποία η μετοχή της έτυχε διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, καθώς διαγράφονται οι μετοχές της Τράπεζας Κύπρου και από τις 19 Ιανουαρίου οπόταν θα αρχίσει η ταυτόχρονη διαπραγμάτευση σε LSE και XAK, στο κυπριακό χρηματιστήριο θα τυγχάνουν διαπραγμάτευσης Παραστατικά Δικαιώματα της BOCH. 

Όπως είχε ανακοινωθεί στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, από τις 5:30 μ.μ. της 9ης Ιανουαρίου 2017 δεν θα πραγματοποιούνται οποιεσδήποτε εξωχρηματιστηριακές μεταβιβάσεις, μεταφορές από το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου στο Χρηματιστήριο Αθηνών και αντίστροφα,μεταφορές μετοχών μεταξύ Χειριστών ή από Χειριστές στον Ειδικό ή και το  αντίθετο και Over the Counter συναλλαγές με ημερομηνία συναλλαγής πέραν της 9/1/2017 εκτός από την περίπτωση που απαιτείται για την κάλυψη χρηματιστηριακών συναλλαγών που έχουν γίνει μέχρι και τις 9/1/2017.
 
Σε ό,τι αφορά την τελευταία ημέρα κατά την οποίαν έτυχε διαπραγμάτευσης η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αξίζει να επισημανθεί ότι η τιμή κλεισίματος ανήλθε στα 0,162 σεντ καταγράφοντας άνοδο 2,53%, ενώ πραγματοποιήθηκαν 1.462 πράξεις με τον όγκο των συναλλαγών της μετοχής να αγγίζει τα 15,82 εκατ. και τον τζίρο να ανέρχεται στα €2,5 εκατ. 

Δειτε Επισης

Fitch: Αναβάθμισε την αξιολόγηση στήριξης μετόχων της Ελληνικής Τράπεζας σε «bb» λόγω Eurobank
«Ανοίγουν βιβλία» στις ξένες αγορές οι ελληνικές τράπεζες-Τα τρία κρίσιμα road shows
Ουνς (ΕΚΤ) για μειώσεις επιτοκίων: To be continued, αλλά προσοχή στον πληθωρισμό
Επιτόκια: Το στίγμα πορείας που έδωσε η Λαγκάρντ και γιατί είναι δύσκολη νέα μείωση από την ΕΚΤ τον Οκτώβριο
Μ. Ζαχαριάδης: Αναμένεται πτώση καταθετικών επιτοκίων, σταθεροποίηση δανειστικών-Οι εκτιμήσεις του Καθ. Οικονομικών
Μειώνει το επιτόκιο κατά 0.60% η Τράπεζα Κύπρου-Απόφαση με σημαντική θετική επίδραση στους πελάτες της
Τράπεζα Κύπρου: Back to Athens με συντριπτικό «ναι» από τους μετόχους-Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας
Τάκης Αράπογλου: Τα τέσσερα «συν» από την επανεισαγωγή της Τράπεζας Κύπρου στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Ελληνική Τράπεζα: Μειωμένο εισαγωγικό επιτόκιο και ωφελήματα για δάνειο πρώτης κατοικίας
«Bye» London, «καλησπέρα» Αθήνα…Οι μέτοχοι της Τράπεζας Κύπρου σφραγίζουν την επιστροφή στο ΧΑ