Powered by

Bank–Exit: Μεγάλες επενδυτικές τράπεζες εγκαταλείπουν το Λονδίνο

Παρόλο που η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, καθησυχάζει τον επιχειρηματικό κόσμο, λίγες ημέρες μετά την αναγγελία του «σκληρού Brexit», πλήθος τραπεζικών ιδρυμάτων στη χώρα σχεδιάζει να εγκαταλείψει τη χώρα και να μεταβεί στα επιχειρηματικά κέντρα της Ευρώπης.

Δείτε παρακάτω ποιοί τραπεζικοί κολοσσοί εγκαταλείπουν τη Βρετανία:

JP Morgan
Λίγο πριν το δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan, Τζέιμι Ντίμον είχε δηλώσει ότι θα μεταφέρει περίπου 4.000 θέσεις εργασίας μετά το Brexit. «Η έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε. θα πλήξει την οικονομία και την απασχόληση της χώρας. Σε μία Ένωση υπάρχουν κανόνες, σχετικά με το πώς πρέπει να λειτουργεί μία τράπεζα ή ένα τραπεζικο σύστημα. Αλλά στην περίπτωση του Brexit, ο τραπεζικός κλάδος θα πρέπει να παλέψει με δυο σύνολα κανονισμών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντίμον.

HSBC
Η βρετανική τράπεζα HSBC επιβεβαίωσε ότι περί τις χίλιες θέσεις εργασίας του επενδυτικού τομέα της στο Λονδίνο θα μετακινηθούν προς το Παρίσι με την έξοδο της Βρετανίας από την ευρωπαϊκή ενιαία αγορά που ανακοινώθηκε την Τρίτη από την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι. «Δεν μεταφερόμαστε φέτος και ίσως ούτε και τον επόμενο χρόνο, αλλά περίπου σε δυο έτη», δήλωσε ο CEO Στιούαρτ Γκάλιβερ. Σημειώνεται ότι το τμήμα παγκόσμιας τραπεζικής και αγορών της HSBC, στο οποίο υπάγονται αυτές οι θέσεις εργασίας, είχε κέρδη ύψους 384 εκατ. δολαρίων στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας.

Goldman Sachs
Μετά την HSBC και η Goldman Sachs ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αναδιοργάνωση του προσωπικού και των δραστηριοτήτων της εξαιτίας του Brexit και προβλέπει την μετακίνηση μέχρι 1.000 θέσεων εργασίας στη Φρανκφούρτη, αλλά και σε άλλες κατευθύνσεις όπως τη Νέα Υόρκη και το Παρίσι.

Morgan Stanley
Όπως μετέδωσε το BBC, η Morgan Stanley ενδέχεται να μετακινήσει περίπου 2.000 θέσεις εργασίας σε Δουβλίνο και Φρανκφούρτη και συγκεκριμένα θέσεις που σχετίζονται με το ευρώ, καθώς και τις επενδυτικές τραπεζικές λειτουργίες αλλά και ανώτερα διοικητικά στελέχη. Yπενθυμίζεται ότι η έναρξη της διαδικασίας αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ δεν θα σημάνει και την άμεση «εκκένωση» του City, καθώς πρέπει πρώτα να προηγηθεί και η δημιουργία του κατάλληλου ρυθμιστικού πλαισίου.

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

 

Δειτε Επισης

Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας