powered by

Atterbury Europe: Έλαβε τιμητική διάκριση για τις επενδύσεις της στο νησί

Στα βραβεία, τα οποία τιμούν τις μεγάλες άμεσες ξένες επενδύσεις (FDIs) στην Κύπρο, διακρίθηκε φέτος η Atterbury Europe.

Στην τελετή απονομής των CIPA International Investment Awards 2016, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στο Προεδρικό Μέγαρο, το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους της εταιρείας ο Διευθυντής Ανάπτυξης της Atterbury Κύπρου, Pieter Olivier. 

Η Atterbury Europe συστάθηκε στις Κάτω Χώρες και εστιάζει σε επενδύσεις για εμπορικά κέντρα και σε ευκαιρίες ανάπτυξης του λιανικού εμπορίου, ιδίως στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. 

Αντιπροσωπεύει κοινοπραξία μεταξύ της εταιρείας ανάπτυξης γης, με βάση τη Νότια Αφρική, Atterbury και μια ομάδα ευρωπαίων επενδυτών.

Ακόμη, συνεργάζεται με το ταμείο κεφαλαιακής ανάπτυξης στον τομέα ακινήτων, Attacq Limited, με στόχο την είσοδο στην ευρωπαϊκή αγορά, ενώ έχει ήδη πραγματοποιήσει επενδύσεις σε Κύπρο και Σερβία συνολικού ύψους 300 εκατ. ευρώ.

Στην Κύπρο, η Atterbury Europe έχει επενδύσει 200 εκατ. ευρώ αγοράζοντας το Εμπορικό Πάρκο Σιακόλα και το Mall of Engomi. Τα δύο στοιχεία ενεργητικού παρέχουν σημαντικές δυνατότητες φιλοξενίας και επέκτασης των δραστηριοτήτων διεθνών brands λιανικού εμπορίου στην Κύπρο.

Η επένδυση στην Κύπρο το 2015 προήλθε κυρίως από τη θετική τάση στην οικονομία του νησιού μετά από την χρηματοπιστωτική κρίση, καθώς και τις πολλές ευκαιρίες που υπάρχουν για να φέρει πιο συναρπαστικά brands στην κυπριακή αγορά.

Η Atterbury Europe πιστεύει ότι, με τη βελτίωση των περιουσιακών στοιχείων και, ενδεχομένως, την ανάπτυξη νέων έργων, μπορεί να προσφέρει περισσότερες επιλογές στην εγχώρια αγορά.

Δειτε Επισης

Η νέα εποχή του franchising είναι… φρέσκια, υγιεινή και γεμάτη δυναμική
Ηγεσία με ρίζες και όραμα: Ο Κωνσταντίνος Καποδίστριας στο Inspire 2025
Young Lions 2025 Cyprus: Οι οκτώ νικητές φιλοξενήθηκαν από τον Τζον Χριστοδούλου στο Μονακό
Το μήνυμα της Μ. Χατζημανώλη για την ημέρα του ναυτικού-«Σας ευχαριστούμε για όλα όσα κάνετε για μας» (vid)
Ο φύλακας της «γλυκιάς» μας ανάμνησης στο Inspire 2025
Η Ελλάδα στην κορυφαία τριάδα των ισχυρότερων ναυτιλιακών κρατών με στόλο αξίας $183 δις
Όταν η γεύση συναντά την καινοτομία: Ο Λοΐζος Τόφας στο Inspire 2025
Η Golden Gallery by Kapatays παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Συλβάνας Σαμαρτζίδου «Οι Πέρλες του Αιγαίου» (pics)
Τα μερίδια αγοράς σε μια ασφαλιστική βιομηχανία σε τροχιά νέων ισορροπιών με εξαγορές και συγχωνεύσεις
Εξετάσεις ACCA: Παγκύπριες και διεθνείς διακρίσεις για στελέχη της PwC Κύπρου-Ποιοι τιμήθηκαν για τις εξαιρετικές τους επιδόσεις